Представники Луганщини на Всеукраїнській олімпіаді «Зелена енергетика»



З 26 по 27 квітня 2017 р. Національний центр «Мала академія наук України» спільно з Інститутом енергозбереження та енергоменеджменту Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» проводив фінал Всеукраїнської олімпіади «Зелена енергетика».

За результатами першого, відбірного етапу, де учасники дистанційно виконували тестові завдання з фізики і писали міні-роздуми, присвячені власному баченню сучасного поняття «зелена енергетика», на фінальний етап від Луганщини було запрошено 12 учасників (м. Лисичанськ, Троїцький та Новоайдарський райони).

Мета змагання полягала у залученні до поглибленого вивчення фізики і підвищенні рівня знань школярів у сфері енергоефективності та енергозбереження, сприянні професійному самовизначенню учнівської молоді.

Окрім «обов`язкової» програми олімпіади – виконання комплексних завдань з фізики, відвідання учасниками лабораторії на кафедрі електропостачання університету, де було продемонстровано дванадцять дослідів на автоматичних вимикачах. Школярі прослухали лекцію про смарт-технології від директора Інституту енергозбереження та енергоменеджменту НТТУ «КПІ ім. І. Сікорського» Сергія Денисюка, а від студентів вишу дізналися про їхні проекти з ефективного енергозбереження дитячого садочка і використання альтернативних видів енергії.

За підсумками олімпіади, друге місце посів Матвєєв Павло Павлович –  учень 10 класу комунального закладу «Навчально-виховний комплекс «Гарант» м. Лисичанська.

Усі фіналісти змагання окрім дипломів учасників олімпіади одержали найвагоміший приз – науковий досвід і знання.