Представники Національної гвардії України відвідали СЗШ № 18 м. Сєвєродонецька



10 жовтня 2017 року, напередодні Дня захисника Вітчизни, СЗШ № 18 м. Сєвєродонецька (директор Фоменко Н.А.) з радістю вітала представників Національної гвардії України, щоб засвідчити свою повагу всім, хто носить військову форму і відзначити свято – День захисника України, привітати чоловіків, які захищають спокій наших домівок, здатних завжди підставити своє сильне плече.

Учні школи привітали начальника відділу інформаційної підтримки іміджево-видавничого центру Національної гвардії України, полковника, Голумбівського Віктора Миколайовича; офіцерів відділу: старшого лейтенанта Тогочинську Н.О., лейтенанта Онищенка К.Ю. та представника журналу “Ратник” – капітана Долженко О.В. святковим концертом і теплими словами подяки.

Ведучі нагадали присутнім, що День захисника України — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва, провели невеличкий екскурс в Запорозьку Січ; наголосили, що боротьба за незалежність України продовжується і зараз. На Донеччині  і Луганщині, на превеликий жаль, гинуть наші патріоти-добровольці  та воїни української армії.

Під час зустрічі школярі згадали учня школи Артема Шинковенка, який вступив до лав ЗСУ по контракту і загинув під Красногорівкою на Донеччині 12 листопада 2016 року і розповіли гостям, що в школі навчається донька загиблого героя – молодшого лейтенанта – Юрія Гуртяка, який воював в батальйоні «Айдар».

Низько схилили голови всі присутні в залі у хвилині мовчання перед пам’яттю і подвигом славних синів України, героїв Небесної сотні і героїв АТО.

Гості, в свою чергу, презентували професію військовослужбовця в сучасній Україні. Розповіли про свій досвід роботи в Національній гвардії, чим займаються, як виконують завдання із захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян України, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охороняють громадський порядок та забезпечують громадську безпеку.

Також військовослужбовці повідомили учням, де і як можна здобути спеціальність військового, на яких умовах приймають до вищих навчальних закладів України, про престижність даної професії. Передали подарунки учням для навчання: книги, набори для творчості та ін.

Дуже зворушливо пролунало звернення київських школярів до учнів Луганщини, в якому вони висловили щиру любов і наголосили, що ми єдина країна.

Розсталися гості й господарі справжніми друзями: молодші школярі подарували патріотичну пісню про єдність України, а старшокласники записали відеозвернення для учнів Київщини. Гості висловили колективу школи подяку за співпрацю у питаннях національно-патріотичного виховання дітей та молоді: «У цей нелегкий для нашої країни час кожний українець з гордістю усвідомлює, що він є частиною душі українського народу, нашої вільної та незалежної держави, і саме ваш колектив – є величним прикладом цьому».

Офіційною частиною зустріч не завершилася, бо учні довго не відпускали гостей, обговорюючи питання про подальше навчання у військових закладах України.