Президент України Володимир Зеленський відвідав три об’єкти «Великого будівництва» на Луганщині



Президент України Володимир Зеленський із робочим візитом відвідав Луганщину.

Він побував одразу на трьох об’єктах «Великого будівництва»: стадіоні Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії», обласному фізкультурному центрі «Олімп» та дорозі державного значення Р-66 Контрольно-пропускний пункт «Демино – Олександрівка» – Сватово – Лисичанськ – Луганськ (км 158+850 – км 194+500).

Начальник ліцею – полковник Валерій Ємбаков ознайомив Володимира Зеленського із умовами, в яких виховуються майбутні захисники України: провів навчальними класами, показав зону відпочинку ліцеїстів та їдальню, а також спортивний комплекс закладу. В рамках програми Президента України «Велике будівництво» у Кадетському корпусі проведено реконструкцію стадіону, капітальний ремонт навчального корпусу та зовнішніх мереж закладу загальною вартістю майже 50 млн грн.

«Система військових ліцеїв має бути підтримана державою, особливо тут, майже у 40 кілометрах від лінії розмежування», – наголосив Валерій Ємбаков.

Розповідаючи історію закладу, який у 2014 році був захоплений незаконними збройними формуваннями, а його навчально-матеріальна база знищена, він наголосив, що на розбудову закладу майже «з нуля» було виділено понад 20,2 млн грн. з обласного бюджету. У 2017 році було реконструйовано стройовий плац та побудовано спортивний комплекс вартістю понад 11,0 млн грн. Наразі створено усі сучасні умови для навчання та військово-фізичної підготовки ліцеїстів.

Крім того, Президент України оглянув тренувальну базу олімпійського резерву – фізкультурний центр «Олімп». Зокрема, легкоатлетичне ядро спорткомплексу, плавальний басейн та сучасний зал важкої атлетики. «Олімп» – один з декількох у країні, що відповідають стандартам спорту вищих досягнень. Наразі там тренується збірна команда України з легкої атлетики.

Директор «Олімпу» Юрій Іщенко звернувся до Володимира Олександровича із проханням підтримати ідею створення на базі відновлювального медичного центру для спортсменів. Президент пообіцяв свою підтримку у вирішенні питання та надав відповідне доручення Міністру молоді та спорту Вадиму Гутцайту. «Я особисто випишу вам ліцензію», – пожартував Вадим Гутцайт.

В рамках візиту Володимир Зеленський також проінспектував якість робіт на стратегічно важливій автотрасі державного значення Р-66: КПП «Демино-Олександрівка» – Сватово – Лисичанськ – Луганськ. Протяжність ділянки ремонту складає 35,7 км. Вартість робіт – 759 млн грн. Дорога з’єднує міста Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Золоте, в якому незабаром запрацює транспортний контрольний пункт в’їзду-виїзду з непідконтрольної території Луганської області.

Очільник Луганщини Сергій Гайдай ознайомив Президента із першими результатами «Великого дорожнього будівництва» на Луганщині та акцентував, що у наступному році будуть відновлені ділянки Просяне – Старобільськ, Танюшівка – Старобільськ, від прикордонних КПП.

«За підрахунками це дасть регіону до 500 мільйонів митного збору щорічно, а зараз увесь бюджет області – 618 мільйонів гривень», – зазначив він.

Більше фото: https://www.facebook.com/osvitaloda/