Привітання директора Департаменту освіти  і науки Луганської обласної державної адміністрації Юрія Стецюка до Дня професійно-технічної освіти 



2 жовтня 2020 року в Україні відзначають 80-річчя професійної (професійно-технічної) освіти, яка завжди була і є важливою ланкою розвитку економіки та забезпечувала якісну підготовку висококваліфікованих робітничих кадрів.

Сьогодні професійно-технічна освіта Луганщини – складова системи освіти України, яка в умовах реформування забезпечує оволодіння випускниками шкіл та незайнятим населенням області знаннями, уміннями і навичками в обраній ними галузі професійної діяльності, розвиток компетентності та професіоналізму, виховання загальної і професійної культури.

За результатами досліджень, проведених у 2020 році Інститутом професійних кваліфікацій, усі без винятку професії, яким навчають наші професійні ліцеї, входять до списку 50-ти найзатребуваніших професій в Україні.

Вітаю вас, шановні працівники закладів та установ професійної (професійно-технічної) освіти, із цим святом та бажаю міцного здоров’я, життєвих сил, наснаги, щирої радості, добробуту і здійснення мрій. Нехай ваші учні стануть яскравими особистостями, справжніми фахівцями, які прославлятимуть своїми гідними справами нашу область та Україну!