ПРИВІТАННЯ ОЧІЛЬНИКА МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ СЕРГІЯ ШКАРЛЕТА ІЗ ВСЕСВІТНІМ ДНЕМ ДИТИНИ



Щиро вітаю з Всесвітнім днем дитини!

Саме в цей день, 20 листопада 1959 року, Генеральна Асамблея ООН ухвалила Декларацію прав дитини, а в 1989 році ― Конвенцію прав дитини. Цей документ, який ще називають «Дитячою конституцією», є основоположним для захисту прав дітей у всьому світі та в Україні зокрема. 

Дитина була й залишається головним пріоритетом не лише для Міністерства освіти і науки, а й кожного громадянина. Усі наші зусилля та активності спрямовані на її благополуччя, гармонійний, інтелектуальний, фізичний та духовний розвиток як особистості.

Абсолютно всі діти на території України, незалежно від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, соціального статусу, стану здоров’я та будь-яких інших обставин, мають рівні права і свободи. Це право на освіту, належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство тощо.

Держава створює всі умови не лише для того, щоб людина виросла розумною й освіченою, а й намагається допомогти в реалізації своїх прав і обов’язків як члена суспільства.

Ми, дорослі, зі свого боку намагаємося зробити дитину щасливою. Як сказав Василь Сухомлинський: «Діти повинні жити у світі краси, гри, казки, музики, малюнка, фантазії, творчості». Тож даруймо їм батьківську турботу, вчительську увагу,  життєву мудрість і  тепло душі.

Плекаймо наших дітей в атмосфері любові й розуміння! Освічена та щаслива молодь сьогодні – це успіх для України завтра!