«Примирення в українському суспільстві: від енергії протесту до енергії творення»



Конгресом національних громад України в рамках проекту «Примирення в українському суспільстві: від енергії протесту до енергії творення»

7 – 8 грудня 2015 р. на базі Лисичанського міського краєзнавчого музею проведено дводенний методичний семінар для вчителів та старшокласників з тематики громадянської освіти, організатором якого став Лисичанський методичний центр.

Тренери Конгресу національних громад України за два дні змогли надихнути місцевих педагогів на нові методи роботи з підлітками та з колегами, оформили експозиції виставки “Разом”, яка   буде функціонувати з 10 до 26 грудня 2015 р.   в Лисичанському міському краєзнавчому музеї.

Під час проведення семінару 21 учень із різних шкіл опановували інтерактивні методи співпраці у незнайомій групі, разом з тренерами Конгресу Андрієм Книжним та Мирославом Грінбергом пройшли підготовку та стали гідами мандрівної освітньої виставки «Разом», під час спілкування з однолітками на теми ідентичності поділилися навичками проведення екскурсій в форматі діалогу із аудиторією.

24 вчителя суспільно-гуманітарних дисциплін під час спілкування з керівником проекту, виконавчим директором Конгресу Анною Ленчовською мали змогу познайомитися з сучасними інноваційними формами роботи, дізнатися про ресурси з профілактики емоційного вигорання, обговорити способи створення безпечного простору у школі для дітей з різними ідентичностями. Вчителі розробили інструментарій використання освітніх виставок для формування громадянської позиції, толерантності, емпатії у педагогів, школярів та їх батьків.