Проведення патріотичної акції «Червоні маки»



фото0385На виконання Указу Президента України Петра Порошенка від 24.03.2015  №169/2015 «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над  нацизмом у Європі та 70-ї  річниці завершення Другої світової війни», підтримуючи ініціативу ГО «Громадянська ініціатива інтелігенції Сватівщини» щодо проведення патріотичної акції «Червоні маки  пам’яті  перемоги та вшанування жертв Другої світової війни», під час уроків трудового навчання та в позаурочний час в загальноосвітніх закладах району почали виготовляти патріотичні застібки у вигляді червоних маків.

З одного боку – червоний мак – це  український національний символ, адже в  українських народних піснях і козацьких думах  згадується про  мак як символ пролитої козацької крові. З іншого боку, – це  європейський символ часів Першої світової війни. Саме ним європейці вшановували жертв Першої  світової війни і зараз продовжують  вшановувати жертв світових воєн 20 століття.

Виготовлені символи даруються військовослужбовцям, які виконують свій обов’язок на території нашого району.

8 і 9 травня 2015 року під час проведення заходів, присвячених  70-тій річниці Перемоги  над нацизмом у Європі, Дню пам’яті та примирення, Дню Перемоги планується прикрасити одяг всіх учасників квітами – червоними маками, тим самим продемонструвавши вияв глибокої шани та поваги до солдатів-переможців та прагнення до об’єднання країни. На сьогодні вже виготовлено більше 1400 квіток. Акція триває.