Проект «Війна і мир» у Золотівському професійному ліцеї


_DSC0784Нині одна частина України живе трагічними подіями на сході. Хтось перебуває безпосередньо на фронті, хтось постійно їде туди з допомогою. Інша ж частина дістає інформацію тільки від журналістів та із соцмереж.

У рамках заходів з національно – патріотичного виховання 7 грудня 2015 року в Золотівському професійному ліцеї Попаснянського району відбулася зустріч з одним із ведучих проекту «Війна і мир» на Першому національному телеканалі – Євгеном Степаненком, який зі своїм колегою – українським журналістом Юрієм Макаровим – проводять конструктивні діалоги на найважливіші і такі складні, суперечливі політичні теми з гостями передач.

_DSC0792Євген Степаненко вже 8 років проживає в Києві, є громадянином України, хоч сам родом із Санкт-Петербурга. З початку російської військової агресії служив у підрозділі спеціального призначення, був заступником начальника штабу м. Маріуполя, є одним із засновників Першого добровільного мобільного шпиталю ім. Пирогова. В уявній студії – в актовій залі – спілкувалися про війну і мир, про патріотизм, про героїзм українських військових і добровольців, про допомогу волонтерів, про важливість обрання молодим поколінням правильної позиції в житті. Розповів журналіст про специфіку своєї роботи, про своїх бойових товаришів, історії з фронту, які не залишили нікого байдужими, показав фото тих, хто обороняв Донецький аеропорт, про долю кіборгів. Страшно і боляче було від того, що багатьох з них уже немає в живих, скільки залишилося дітей сиротами, а жінок – удовами. Сам Євген виховує сина свого загиблого друга.
_DSC0789На зустріч були запрошені також майор, начальник штабу протитанкового дивізіону 30-ї окремої бригади Віталій Лопатенко зі своїми побратимами Мар’яном та Ігорем, які поділилися історією свого бойового шляху, в яких боях брали участь, які міста визволили, а які, на жаль, залишилися в окупації. Але всі вони єдині в тому, що Україну треба обороняти, захищати й окуповані території визволяти, адже це обов’язок справжнього громадянина і патріота рідної землі. Ми всі відповідальні за долю України.

_DSC0804Наприкінці спілкування Євген Степаненко презентував і подарував ліцею кілька українських видань, а також книгу й аудіокнигу «Аеропорт» відомого російського військового журналіста Сергія Лойка (начитав український актор Олексій Горбунов).

      _DSC0800

_DSC0794Ми вдячні волонтеру Олені Розвадовській з м. Слов’янська за допомогу і співпрацю, бажаємо успіхів і життєвих сил, невичерпної енергії, тепла, добра і миру. А ми, знаходячись у зоні конфлікту, повинні вшанувати пам’ять тих, хто віддав життя за незалежність України, і низько вклонитися тим, хто захищає наш суверенітет, вчить нас любити Батьківщину, бути її справжніми патріотами.