Пройшов заключний етап Другої школи громадянської і волонтерської участі та патріотичного виховання «Агенти змін»



dscn0051З 9 по 14 жовтня 2016 року Мала академія наук України спільно з БФ «Діти надії та любові», молодіжною ініціативою «Серце в долоньках» і Центром політичних студій та аналітики «Ейдос» реалізувала третій етап унікальної школи громадянської і волонтерської участі та патріотичного виховання «Агенти змін». 22 учні з усієї України протягом півроку реалізували свої соціальні проекти у рамках школи «Агенти змін».

Луганську область представляли:

  • Кабаргіна Варвара та Шмельова Анастасія – учениці Кремінської школи–гімназії Кремінської районної ради, слухачі секцій Обласної очно-заочної школи комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді»;
  • Якуніна Яна – учениця Кремінської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 2 Кремінської районної ради;
  • Ладика Оксана – учениця Красноріченської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів Кремінської районної ради.

origin_0tys3hv3ljgЩоб стати учасником школи «Агенти змін» учні пройшли два етапи, після яких з 48-ми проектів організатори вибрали 22 найкращих і запросили їх авторів до Київа на презентацію реальних результатів.

12 жовтня в America House (м. Київ) була проведена презентація школи «Агенти змін». Відкрив презентацію школи директор Національного центру «Мала академія наук України» Оксен Васильович Лісовий, який зазначив, що він дуже радий, що учні не чекають, доки хтось прийде і розв’яже за них їхні проблеми. З 22 проектів шість проектів презентували школу «Агенти змін»:origin_63966883wg4

  1. Арт–пікнік «ДАХ» (Соломія Юрченко, м. Коломия Івано-Франківської області)
  2. Updatе Park (Софія Піліпенко, м. Костянтинівка Донецької області)
  3. Just Rovers (Товстенко Віліна, Ігнатенко Дар’я, Коваль Анастасія, м. Ірпінь Київської області)
  4. Старший брат. Соціальний репетитор (Міщенко Катерина, м. Київ)
  5. Kreminna Speaking (Кабаргіна Варвара, м. Кремінна Луганської області)
  6. Стиглі груші (Софія Туголукова, м. Дніпро).

Варвара Кабаргіна, якій 15 років, любить англійську. Тому, коли обирала тему проекту, зрозуміла, в якому напрямі буде рухатися. У рамках року англійської мови в Україні дівчина у своїй Кремінській школі-гімназії, що на Луганщині, для учнів 2–5-х класів створила English speaking club.

– Зараз, на жаль, існує така проблема, що діти такого віку не дуже цікавляться іноземними мовами за межами своєї школи. Я хочу зробити все для того, щоб діти захопилися англійською, так як я. Бо англійська, як мова міжнародного спілкування, відкриває двері не тільки в Європу, а й у весь світ, – переконана Варвара.

В англійському клубі учні вивчають мову неформальними способами: бавляться в ігри, ставлять театральні постанови, вивчають скоромовки, вірші, танцюють флешмоби. Незабаром Варя і її подруга з Нью-Йорка Ліла проведуть скайп-урок, до якого долучаться і нью-йоркські школярі. У діяльності клубу вже взяло участь 140 учнів.

dscn0159На закінченні презентації проекту Кабаргіна Варвара вручила Директору America House сувенірні ляльки–мотанки, зроблені учнями Кремінської   школи-гімназії.

dscn0086Під час школи зі школярами були проведені такі заходи: арт–терапія з Ганною Довбук, зустріч з Любомиром Гузером, з музикальним гуртком «Крихітка», з Сергієм Гусовським, з Григорієм Вагаповим (гурт «Вперше чую»), лекція від Ані Шкіптан; учасники здійснили виїзд до Київського     греко-католицького інституту богослов’я.