Професійна освіта Луганщини на IX Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2018»



15–17 березня 2018 року в Київському Палаці дітей та юнацтва відбулась IX Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти – 2018».

Власний досвід інноваційної освітньої діяльності на IX Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2018» вперше було представлено закладами професійної (професійно-технічної) освіти  Луганщини: Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Луганській області, ДНЗ «Луганський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» та 12 закладами професійної (професійно-технічної) освіти області.

Для підтримки та привітання учасників форуму до виставкового стенду «Професійна освіта Луганщини» завітали Юрій Вікторович Стецюк – директор Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації; Микола Сигізмундовч Кучинський – директор депертаменту професійної освіти Міністерства освіти і науки України; Катерина Борисівна Мірошниченко – заступник директора-начальник відділу змісту та організації навчального процесу департаменту професійної освіти Міністерства освіти і науки України; Василь Григорович Кремень – президент НАПН України, академік НАН України; Нелля Григорівна Ничкало – доктор педагогічних наук, професор, дійсний член НАПН України, академік-секретар відділення професійної освіти і освіти дорослих НАПН України; Лариса Миколаївна Сергєєва – доктор педагогічних наук, професор кафедри державної служби та менеджменту освіти ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України; Радкевич Валентина Олександрівна – директор Інституту професійно-технічної освіти НАПН України, доктор педагогічних наук, професор, дійсний член НАПН України.

У конкурсних номінаціях виставки взяли участь 635 закладів освіти з 25 регіонів України.

За підсумками участі професійної освіти Луганщини Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Луганській області нагороджено золотою медаллю та дипломом у номінації «Упровадження сучасних засобів навчання, проектів, програм і технологій для вдосконалення та підвищення ефективності освітнього процесу».

За програмою виставки відбулись науково-практичні конференції, семінари, круглі столи, мійстер-класи, у яких представники делегації від Луганщини взяли активну участь.

Досвід Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Луганській області та закладів професійної (професійно-технічної) освіти регіону був представлений на науково-практичному семінарі на тему: «Співпраця з роботодавцями з формування професійної компетентності та впровадження елементів дуальної системи» та на круглому столі на тему: «Дистанційне навчання як спосіб забезпечення доступу до якісної професійної (професійно-технічної) освіти».

Під час засідань учасники мали змогу обговорити питання реалізації дуальної форми навчання, теоретичного обґрунтування та експериментальної перевірки організаційно-педагогічних умов дистанційного навчання в процесі професійної підготовки учнівської молоді й дорослих, забезпечення якості професійної (професійно-технічної) освіти, шляхів впровадження дистанційної форми навчання, основних проблем та перспектив, особливості створення дистанційних курсів.

Без сумніву, це підсумок напруженої роботи усіх закладів професійної (професійно-технічної) освіти Луганської області, що долучилися до участі у заході. Це наша спільна перемога!