Профтехосвітяни Луганщини відзначили свято національного єднання – День Соборності України



З метою реалізації завдань Президента України щодо забезпечення національної єдності та громадянської злагоди, формування національної свідомості учнів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності протягом 16 – 23 січня 2017 року у професійно-технічних навчальних закладах Луганської області відбулись заходи, у яких взяли участь керівництво ПТНЗ, педпрацівники та учнівська молодь.

У рамках урочистостостей до Дня Соборності було проведено загальноліцейні та загальноучилищні заходи за темами: «Ми єдині, бо непоборимі», «Шляхи української державності», «Наша країна – єдина Україна», «Возз’єднались в ті далекі роки наші предки на віки», «Національна єдність – запорука державності», «День Соборності – велике свято України», «Лунає дзвін Софіївського храму», «Соборна Україна. Від ідеї до втілення в життя».

Відбулись уроки державності та громадянської зрілості, лекції, семінари, тематичні засідання історичних гуртків, клубів за інтересами, активів учнівського самоврядування, які пройшли під гаслом: «Нам берегти тебе, Соборна Україно, і нам твою історію творити».

Учнівська молодь профтеху взяла участь в акції «Ланцюг єднання», флешмобах.

Креативно відзначили це свято учні професії «Кравець» Рубіжанського відділення відокремленого підрозділу «Регіональний центр професійної освіти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», провівши дефіле в українських національних костюмах, зшитих власноруч.

Студенти та викладачі переміщеного Первомайського індустріально-педагогічного технікуму взяли активну участь в обласній акції «Напиши SMS другу» зі зверненням до земляків по той бік лінії розмежування з закликом «Ми всі – українці. Ми будемо разом».

В бібліотеках, музеях та музейних кімнатах ПТНЗ було сформовано нові виставки, експозиції, присвячені святу національної єдності.

Проведені заходи висвітлені на web-сторінках навчальних закладів.

День Соборності України є знаковою подією в історії національного державотворення, а відзначення його 98-ої річниці – перший захід у низці свят загальнонаціонального масштабу, які відзначає Україна в цьому році.