Про Всеукраїнський юнацький водний приз



З 16 по 19 квітня 2019 року в Києві, в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського»,  який є співорганізатором конкурсу, проходив другий етап XV Всеукраїнського юнацького водного призу і тривав  чотири дні. Крім захисту робіт учасників конкурсу та їх керівників чекала цікава пізнавально-інформаційна програма (відвідини виробництва фільтрів «Екософт» в Ірпіні, екскурсія на очисні споруди Білоцерківського водоканалу, а також відвідування дендропарку «Олександрія»).

Участь у конкурсі  брали учні середніх шкіл, ліцеїв, коледжів – молодь від 15 до 20 років. До участі було допущено проекти, які вже брали або беруть участь в інших конкурсах. Робота могла бути представлена одним автором або групою авторів до 3 осіб. Конкурс відбувся в два етапи. Спочатку учні вислали проект  на розгляд журі. Важливим критерієм відбору була самостійність виконання роботи конкурсантом.

Конкурс проводився під патронатом Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства закордонних справ України та у співпраці з Посольством Швеції в Україні, Національним еколого-натуралістичним центром, КП «Водно-інформаційний центр», ДП «НДКТІ міського господарства», ВАТ «АК «Київводоканал».

Від Луганської області на заході виступила команда у складі трьох учнів-членів Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді: Щедринського Іллі, Пасічника Олександра, Гайдука Іллі – учнів 10 класу КНВК «Рубіжанський ліцей» Рубіжанської міської ради Луганської області (керівник секції Гончаров Віталій Вікторович).

Наша команда достойно представила свій проект. І хоч учасники не отримали першої премії, їм було надано спеціальний приз – іменні запрошення на участь у V Львівському екологічному форумі, організованому асоціацією водних компаній України «Укрводоканалекологія», який відбудеться вже у вересні 2019 року. Вітаємо призерів! Бажаємо приємної подорожі та нових досягнень!