Про перебування у м. Черкасах учнів Луганської області



DSC08516З 21 по 24 травня 2015 року на запрошення Черкаської обласної державної адміністрації делегація із Луганщини у складі 25 учнів та 15  вчителів брала участь у заходах із вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка, приурочені 154-й річниці від дня перепоховання його праху на Чернечій горі.

DSC08027Делегація була представлена учнями і вчителями із 10 районів, а також міст Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська. Для членів делегації був наданий комфортабельний автобус, який доставив до місця призначення у м.Черкаси, а також супроводжував по місцях екскурсій у містах Канів і Чигирин.

   
Графік екскурсій був дуже насичений.
DSC08046DSC08059 22 травня делегація взяла участь в урочистій ході до Тарасової гори, побувала на екскурсії в музеї Т.Г.Шевченка, відвідала Канівську гімназію ім.. І.Франка, де тепло зустрічали учні і вчительський колектив хлібом-сіллю, привітали святковим концертом. Відвідали визначні місця Канева: Успенський собор, пам’ятник визволителям Канева, Канівську ГЕС.

Цього дня відбулася зустріч із заступником губернатора з питань культури, учні і вчителі отримали подарунки: книгу «Кобзарик», збірочку казок В.Симоненка, сувеніри із кераміки та ін.

23 травня делегацію зустрічав Чигирин. Побували у музеї і резиденції Богдана Хмельницького, на Замковій горі, у с.Суботові  і Холодному Яру.

Скрізь делегацію зустрічали  тепло і  з любов’ю.

Члени делегації проживали у комфортних умовах: чисті, затишні кімнати гуртожитку профілакторію  «Зміна» на 2 – 3 чол., телевізор, доброзичливе ставлення працівників.

DSC08490Відвідавши Черкащину, ми ще раз переконалися, що Україна – єдина країна. Адже і ми, жителі Луганщини, і жителі Черкащини спілкуємося однією мовою, дотримуємось одних звичаїв, традицій, знаємо і шануємо творчість Великого Кобзаря.

       

Дякуємо Луганській і Черкаській облдержадміністрації за організацію екскурсії, черкащанам – за щирість, гостинність, теплі слова, доброту, щедрість.

        Всі почуття і емоції від почутого і побаченого вилилися у рядках учениці і вчителя.

Черкащина – Тарасова земля, Тепер цими стежками змогла пройти і я. Суботів, Чигирин та ще й Холодний Яр – Куточки мальовничі, що у душі тремтять. Я маю вражень купу І вдячності без меж За затишок, турботу, За зустрічі й тепло. Хай вам, любі черкащани, Бог посилає лиш добро.                                                                      Манушина Юлія                                                                       учениця 10-А класу                                                                       Марківська гімназія   Чудовий край, гостинні люди. Якби отак було усюди… Без сліз, без болю, без війни… Спасибі, черкащани любі, За те, що в цей нелегкий час Земля гостинна ваша щира Зуміла привітати нас. Плече підтримки, рука дружби, Усмішки теплі і добро… Забракло слів… За все спасибі: За мир, за дружбу, за тепло. Мартищенко Ірина Миколаївна учитель української мови СШ №27 м. Лисичанська