Пункти проведення зовнішнього незалежного оцінювання на Луганщині оснащені засобами захисту



Безпека учасників зовнішнього незалежного оцінювання та персоналу пунктів тестування є пріоритетним завданням у організації процедури ЗНО-2020.

Для проведення зовнішнього незалежного оцінювання в області створено 28 пунктів тестування, 4 пункти проведення вступних випробувань, 3 пункти перевірки тестових завдань відкритої частини.

Для забезпечення пунктів проведення ЗНО, ЄВІ та ЄФВВ, пунктів перевірки засобами захисту гуманітарну допомогу було надано групою Нафтогаз в особі АТ «Укргазвидобування», Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), ТОВ «Планета-інкс».

Департаментом освіти і науки облдержадміністрації були отримані та вчасно розподілені у кількості, достатній для роботи пунктів тестування, 190 одноразових медичних ізоляційних халатів, 190 захисних щитків, 56 пірометрів, 1705 пляшок дезінфікуючих засобів для обробки рук  ємністю  0,5 літра; 467 пляшок дезінфікуючих засобів для обробки поверхонь ємністю 1 літр, 460 п’ятилітрових ємностей дезінфікуючих засобів, 51440 медичних масок. Засоби захисту вже знаходяться на пунктах тестування та допоможуть створити безпечні умови для учасників ЗНО.