П’ятий Форум українських патріотичних справ «Ми – Українці!»



П’ятий Форум українських патріотичних справ «Ми – Українці!» відбувся 6-7 грудня поточного року в колонній залі Київської міської державної адміністрації.

Форум організований і проводився Українським інститутом національної пам’яті, Українським держаним центром національно-патріотичного виховання краєзнавства і туризму учнівської молоді Міністерства освіти і науки України, Міжнародною благодійною установою «Центр національного відродження».

Протягом двох днів учасники Форуму взяли участь у стратегічній сесії «Нові виклики і горизонти патріотичного виховання», відкритті виставкового проекту Українського інституту національної пам’яті до 100-річчя Першого Зимового походу Армії УНР; під час практичної сесії «Говорять справи: презентації успішних проектів» ознайомилися з реалізованими проектами відомих громадських організацій, працювали у майстер-класах:

– Як розповідати про минуле без брому та нафталіну;

– Можливості держави щодо грантової підтримки громадських ініціатив;

– Як гуртувати команду і як створювати курінь джур.

Велике зацікавлення викликав документальний фільм «Соловей співає», який представили авторка ідеї та сценарію, продюсерка Леся Воронюк і режисер-постановник Сергій Кримський.

Від Луганської області у Форумі взяв участь Борис Губанов, заступник директора Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.

По завершенню Форуму всі учасники отримали набори книг з історії України.