ПІДБИТО ПІДСУМКИ УЧАСТІ ОСВІТЯН ЛУГАНЩИНИ В КОНКУРСІ «РАЗОМ!»



119–20 вересня Луганський ОІППО спільно з Інститутом педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України та Київським університетом імені Бориса Грінченка провів семінар «Навчальний заклад і сучасна родина: нові реалії, підходи, технології взаємодії».

На семінарі було підбито  результати участі навчальних закладів Луганщини у Всеукраїнському відкритому конкурсі «РАЗОМ! Партнерство навчальних, культурно-освітніх закладів, соціальних служб і родин».

На семінарі були присутні керівники навчальних закладів області, педагогічні працівники, члени батьківських громад, голови сільських рад.

Учасникам заходу була надана можливість побудувати мости партнерства через тренінгові вправи та обговорення проблемних питань «Сучасні родини: які вони? Що треба враховувати системі освіти?», «Яким є зарубіжний і вітчизняний досвід взаємодії навчальних закладів і родини?», «Як побудувати мости партнерства?».

23 4Галина Лактіонова, головний науковий співробітник відділу андрагогіки Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України, доктор педагогічних наук, професор, у лекційній частині семінару звернула увагу на новий підхід до розуміння сучасної сім’ї.

Світлана Машкіна, старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії експериментальної педагогіки та педагогічних інновацій Інституту педагогічної освіти Київського університету ім. Бориса Грінченка, кандидат педагогічних наук, відзначила актуальність Всеукраїнського відкритого конкурсу «РАЗОМ!», який розпочинався як пілотний проект Луганської та Київської областей, а наразі розширив свої територіальні межі на 5 областей. Сьогодні до конкурсу залучені видавництва «Рідна школа», «Справи сімейні», газета «Соціальний педагог». Тема партнерства висвітлювалася на сторінках науково-методичного журналу «Освіта на Луганщині».

Лактіонова Г. М. подякувала педагогам Луганщини за активну участь у Всеукраїнському відкритому конкурсі «РАЗОМ!». Автори семи кращих робіт з Луганської області стали дипломантами конкурсу. Церемонія нагородження відбудеться 28 вересня 2016 року в м. Київ.

Більше новин ЛОІППО на сайті http://www.loippo.edu.ua/. Інформація щодо конкурсу «РАЗОМ!» http://razom-loippo.blogspot.com/.