Підготовка до навчального року: Біловодський район



За дорученням голови облдержадміністрації з метою вивчення стану підготовки закладів освіти області до нового навчального року та осінньо-зимового періоду 3 серпня 2017 року Біловодський район відвідали заступник голови облдержадміністрації Лішик О.П. та директор Департаменту освіти і науки Стецюк Ю.В.

В рамках візиту відбулася зустріч з головою Біловодської райдержадміністрації Грачовим А.С., керівником відділу освіти Біловодської райдержадміністрації Щіткою О.М.

Були обговорені питання підготовки загальноосвітніх навчальних закладів району до нового навчального року, створення опорних шкіл в районі та проведення капітальних і поточних ремонтів у школах та дошкільних навчальних закладах.

Під час робочої поіздки були оглянуті опорний заклад «Біловодська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Біловодської районної ради» та Біловодська гімназія. В районі проводиться активна робота щодо створення додаткових дошкільних місць шляхом ремонту ДНЗ 4 на 110 місць, та створення дошкільних груп в НВК на 60 місць. Завдяки співпраці з ЮНІСЕФ встановлені спортмайданчики, створені додаткові дошкільні групи, замінені шкільні меблі. З обласного бюджету виділені кошти на закупівлю шкільного автобусу на умовах 70/30 та капітальний ремонт ДНЗ 4 в сумі 11,0 млн.грн.

Керівництву району було надано доручення продовжити роботу щодо створення опорних навчальних закладів для забезпечення рівного доступу дітей із сільської місцевості до якісної освіти.

Також Лішик О.П. та Стецюк Ю.В. відвідали Біловодський професійний  аграрний ліцей. Були обговорені актуальні питання професійно-технічної освіти молоді.