Підготовка до навчального року закладів освіти області



За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Гарбуза Юрія Григорійовича директор Департаменту освіти і науки Стецюк Юрій Вікторович  у період з 2 по 11 серпня 2017 року відвідав Кремінський, Біловодський, Попаснянський, Новоайдарський, Станично-Луганський, Старобільський райони та м. Лисичанськ з метою вивчення стану підготовки закладів освіти до нового навчального року та осінньо-зимового періоду.

У рамках візитів Стецюк Ю.В. зустрівся з керівництвом районів та керівниками відділів освіти.

Під час робочих візитів Стецюк Ю.В. перевірив приміщення закладів, ознайомився із їх матеріально-технічними базами, якістю проведених ремонтних робіт та з’ясував нагальні потреби, на які необхідно додатково виділяти кошти. Були обговорені актуальні питання професійно-технічної освіти молоді.

Підготовка закладів освіти  до нового начального року наразі є найважливішим завданням Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації, міських рад міст обласного значення та райдержадміністрацій та перебуває під постійним контролем та у зоні особливої уваги керівництва області.

На сьогодні усі навчальні заклади працюють у режимі підготовки до нового навчального року.

У колі уваги –  питання проведення ремонтних робіт, матеріально-технічне та навчально-методичне забезпечення навчально-виховного процесу, створення безпечних умов навчання та кадрове забезпечення навчальних закладів, забезпечення районів шкільними автобусами.

Під особливою увагою – питання створення опорних загальноосвітніх навчальних закладів.

Хід підготовки закладів освіти вселяє упевненість, що 1 вересня діти  прийдуть у світлі, відремонтовані будівлі та розпочнуть новий навчальний рік в достойних умовах.

Робота по перевірці підготовки навчальних закладів до нового навчального року буде продовжено. З 20 по 28 серпня в містах та районах області будуть працювати комісії з прийому закладів до нового навчального року.