Підписано Меморандум про співпрацю між ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та Львівським національним університетом імені Івана Франка



23 серпня 2018 року в прес-центрі облдержадміністрації в рамках візиту делегації Львівської області до Дня Державного Прапора та Дня незалежності України відбулося урочисте підписання Меморандуму про співпрацю між Державним закладом «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та Львівським національним університетом імені Івана Франка.

У заході взяли участь голова облдержадміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Гарбуз Ю.Г., заступник голови Лішик О.П., директор Департаменту освіти і науки Стецюк Ю.В., голова Львівської обласної ради Ганущин О.О..

«Другий рік поспіль зміцнюються зв’язки між педагогами Львівської та Луганської областей, – під час урочистого заходу зазначив Юрій Гарбуз. – Завдяки втіленню освітнього проекту «Змінимо країну разом» ми звили сьогодні ще одну нитку у рушнику єднання між Заходом і Сходом України».

У свою чергу, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин зауважив, що цей Меморандум стане наступним кроком у реалізації проекту освітян Львівщини та Луганщини.

Меморандум про взаємодію та співробітництво між університетами підписали ректор Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор Сергій Савченко, директор ботанічного саду Львівського національного університету імені Івана Франка кандидат біологічних наук, доцент Андрій Прокопів та виконавчий директор Обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» Василь Лозинський.

Відтепер два найстаріші університети Луганської та Львівської областей співпрацюватимуть разом у науковій, науково-педагогічній, соціальній та господарський сферах завдяки прямим партнерським зв’язкам між закладами освіти, обмінюватимуться делегаціями викладачів та студентів, навчальною та навчально-методичною літературою, сприятимуть проведенню семінарів і робочих зустрічей з підготовки спільних проектів та подання конкурсних заявок.