Підсумки творчо-мистецького конкурсу «Ватра»



Як палають в темнім борі ягідки калини, так любов палає в серці Нені – України! Розіллється на всі боки, слава України, Наче сонце засіяє похмурої днини. 

Родовід нашого народу бере витоки від скіфів, від часів Київської Русі і Запорозької Січі. Віками українці протистояли ворогам, віками виховували своє прагнення до свободи і незалежності, гартували свою силу і волю, щоб боронити рідну землю.

У глибину століть сягає історія нашого народу, і чим більше минає часу, тим яскравіше ми її уявляємо. А символом незламної волі та могутності України до наших днів є козацтво, на прикладах якого виховується почуття національної самоповаги українців.

Нещодавно міський етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») розпочався творчо-мистецьким конкурсом «Ватра». Учасниками конкурсу стали 10 роїв, що представляли навчальні заклади міста. Під час заходу учасники повинні були представити свій рій, навчальний заклад, поділитися славними лицарськими талантами, які мають наші юні козаки.

Кожна команда ретельно готувалася до конкурсу. Тому дві години виступів стали яскравим дійством, яке супроводжувалося чудовими українськими піснями, запальними танцями. Школярі вправно демонстрували свою спритність, лицарську відвагу та вміння управлятися з козацькими атрибутами.

Суддям було дуже складно визначити кращий виступ. Тож переможцями та призерами конкурсу «Ватра» стали рої:І місце – «Джмелі» (ЗШ № 9)ІІ місце – «Соколи» (КНВК «Рубіжанський ліцей»), «Нащадки козацької слави» (КНВК «Школа – дитячий садок»)ІІІ місце – «Козаки» (ЗШ № 3), «Нащадки козаків» (СШ № 10), «Січ» (ЗШ № 4).Вітаємо юних козаків та козачок з перемогою. Рубіжанські юні патріоти  ще раз підтвердили силу і звитягу, бойовий дух і козацьке багатство, мудрість і розум, мужність і щедрість, творчість та гумор нашого талановитого народу. Вони гідно вписали свої прекрасні рядки до книги козацької слави.