ПІДСУМКИ І ЕТАПУ ЗАОЧНОГО КОНКУРСУ ЗВІТІВ ПРО РОБОТУ РОЇВ ГРИ «СОКІЛ» («ДЖУРА») У МОЛОДШІЙ ВІКОВІЙ ГРУПІ



Підведені підсумки І етапу Всеукраїнського заочного конкурсу звітів про роботу роїв Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри, організаторами якого виступили Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.

І етап конкурсу проходив серед роїв Луганської області з листопада 2019 року по травень 2020 року у закладах загальної середньої та позашкільної освіти з метою розвитку форм і методів виховної роботи в роях та закладах освіти, удосконалення методологічних підходів до змісту роботи роїв, шляхів підвищення престижу суспільно-корисної праці дітей та молоді, формування їх лідерських якостей.

На конкурс надійшло 13 звітів з міст, районів, ОТГ області:                                             м. Сєвєродонецька та м. Лисичанська, Кремінського, Сватівського та Старобільського районів, Біловодської та Чмирівської сільських об’єднаних територіальних громад. Робота експертної комісії конкурсу, до якої були залучені педагоги та громадські активісти області, відбувалася в онлайн-режимі.

Звіти роїв являли собою текстовий опис діяльності новаків (козачат), підкріплений ілюстративним, фото- та відеоматеріалом. Протягом навчального року новаки (козачата) виготовляли    годівнички для птахів, м’які іграшки для першокласників, створювали малюнки для воїнів АТО/ООС, вшановували пам’ять героїв Небесної сотні й українських воїнів, які загинули під час проведення АТО/ООС, піклувалися про самотніх людей похилого віку, брали участь в різноманітних благодійних і екологічних акціях.

Переможцем І етапу конкурсу став рій, який набрав найбільшу кількість балів рій «СОКОЛИ» Борівського НВК (ЗНЗ I-III ступенів – ДНЗ (ясла-садок)) Сєвєродонецької міської ради Луганської області, керівник Ірина Ворошилова. ІІ місце посів рій «ПАТРІОТ» СЗШ І-ІІ ступенів № 7 міста Сєвєродонецька Луганської області, керівник Тетяна Коробко, ІІІ місце посів рій «БЕРЕГИНЯ» Лиманської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів Старобільської районної ради Луганської області, керівник Ольга Манько.

Кращі конкурсні матеріали були направлені на Всеукраїнський етап конкурсу до Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.

Щиро вітаємо переможців та призерів обласного етапу та бажаємо перемоги на Всеукраїнському етапі конкурсу!