Підсумкова колегія Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації



25 лютого 2020 року відбулася колегія Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації «Про підсумки роботи освітньої галузі Луганщини за 2019 рік та пріоритетні напрями роботи на 2020 рік».

До участі у засіданні колегії були запрошені голови міських рад міст обласного значення, голови об’єднаних територіальних громад, райдержадміністрацій, керівники відділів (управлінь) освіти, керівники закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти. У заході також взяли участь директор Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Ірина Цимбал, начальник управління із запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Луганській області Віктор Агафонов, перший заступник начальника Головного управління  Держпродспоживслужби  в Луганській області Андрій Хорошко, голова Луганської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Сергій Севрюк.

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк у своїй доповіді зазначив, що Департамент освіти і науки, обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, управління й відділи освіти, методичні кабінети освіти міських рад та райдержадміністрацій, заклади й установи освіти провели відповідну роботу щодо додержання вимог Конституції України, виконання законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», «Про професійно-технічну освіту».

Зусилля Департаменту освіти і науки та міських (районних) управлінь (відділів) освіти були спрямовані на вдосконалення мережі освітніх закладів різних рівнів, типів і форм власності відповідно до демографічної ситуації, стану соціально-економічного розвитку, запитів громадян щодо надання якісної освіти за місцем проживання.

Юрій Стецюк зосередив увагу присутніх на досягненнях системи освіти області у 2019 році, серед яких створення 489 додаткових місць у закладах дошкільної освіти, створення 3 опорних закладів загальної середньої освіти,  придбання 9 шкільних автобусів, використання коштів субвенції на НУШ на 99 відсотків, зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти, підготовка педагогічних працівників та керівників відповідно до вимог Концепції «Нова українська школа». Керівником Департаменту були визначені пріоритетні напрями діяльності галузі у 2020 році та завдання з їх реалізації.

На колегії були обговорені питання щодо створення умов для професійного зростання  вчителів Луганщини,  проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, особливостей здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням харчового законодавства в закладах освіти, пріоритетів розвитку професійної освіти регіону, розвитку НУШ та створення мотивуючого простору в закладах освіти, а також дотримання трудових прав працівників освітньої галузі.

Колегією на основі завдань, визначених у доповіді директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрія Стецюка, прийняті рішення щодо заходів з розвитку системи освіти області в 2020 році.

Більше фото: https://www.facebook.com/osvitaloda