«ПІЗНАЙ СЕБЕ, СВІЙ РІД, СВІЙ НАРІД»



З 26 по 28 лютого 2020 року у м. Харкові проходила ХIV Всеукраїнська філософська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід». Організатори заходу: Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді Міністерства освіти і науки України спільно з Комунальним закладом «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради, філософським факультетом Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна за підтримки Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації. 265 учнів закладів освіти з 19 регіонів України взяли участь у роботі конференції. Луганську область на конференції представляв Максим Кісліцин – учень Денежниківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Новоайдарської районної ради Луганської області, вихованець гуртка «Історичне краєзнавство» Луганського ОЦДЮТК. Максим виступив на секції «Сенс життя в поглядах сучасної молоді» з доповіддю «Сенс життя у поглядах сучасного покоління Z», за що був нагороджений грамотою за активну участь у ХIV Всеукраїнській філософській історико-краєзнавчій конференції учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід».

Також, грамотою Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді за вагомий внесок у розвиток краєзнавчо-дослідницької роботи в закладах освіти, популяризацію історичних знань про рідний край, активну участь у Всеукраїнській історико-краєзнавчій  конференції «Пізнай себе, свій рід, свій нарід» був відзначений керівник гуртка «Історичне краєзнавство» Луганського ОЦДЮТК, вчитель історії та правознавства Денежниківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Новоайдарської районної ради Луганської області Сергій Перепелиця.

За підсумками роботи усі учасники конференції отримали збірку тез науково-дослідницьких робіт «ХIV Всеукраїнська філософська конференція учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід».

27 лютого 2020 року для учасників конференції була організована екскурсії головними історико-культурними пам’ятками міста Харкова та до Пархомівського художнього музею імені П.Ф. Луньова.