Рада директорів вищих навчальних закладів І–ІІ рівнів акредитації Луганської області



23 червня 2017 року в Сєвєродонецькому хіміко-механічному технікумі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (далі – СХМТ) відбулося засідання Ради директорів вищих навчальних закладів І–ІІ рівнів акредитації Луганської області.

Розпочав роботу засідання Козорєзов А.М., головний спеціаліст Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, який від імені Стецюка Юрія Вікторовича, директора Департаменту, привітав керівників закладів освіти із закінченням навчального року й побажав успішно провести вступну кампанію 2017 року.

Жученко Є.В., голова Ради директорів ВНЗ І–ІІ рівнів акредитації Луганської області, директор СХМТ, у своєму вступному слові зазначив, що вищі навчальні заклади І–ІІ рівнів акредитації якісно організували навчально-виховний процес 2017-2018 року й цим підтвердили необхідність власного існування в системі вітчизняної освіти, тому мають бути збережені та повинні й надалі функціонувати.

Євген Володимирович доповів присутнім про особливості концепції реалізації державної політики у сфері реформування підготовки за освітньо–кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста. Основним меседжем концепції, на думку Євгена Володимировича, є переосмислення діяльності коледжів, технікумів і прирівнених до них училищ у системі освіти України й обрання шляхів подальшого розвитку з урахуванням власного бачення та національного законодавства.

Жученко Є.В. зауважив, що фінансування коледжів, технікумів повинно й надалі здійснюватися з державного бюджету, адже переведення їх на фінансування з місцевих бюджетів загрожуватиме припиненням діяльності багатьох з них і призведе врешті до повного знищення середньої ланки вищої освіти.

Про особливості організації вступної кампанії 2017 року для ВНЗ І–ІІ рівнів акредитації та основні завдання вищих навчальних закладів щодо забезпечення її проведення розповіла Дворнік І.Л., методист СХМТ.

У конструктивному діалозі учасники Ради обговорили також проблеми розміщення й функціонування переміщених навчальних закладів.

На завершення Жученко Є.В. запропонував прийняти текст звернення Ради директорів вищих навчальних закладів І–ІІ рівнів акредитації Луганської області до голови Спілки обласних рад директорів ВНЗ I–II  рівнів акредитації України Анатолія Похресника та міністра освіти і науки Лілії Гриневич про необхідність здійснення належного фінансування закладів вищої освіти, бо без підтримки держави їм вкрай важко відповідати сучасним вимогам загальноєвропейської освіти, а також про нагальну потребу вирішення проблем переміщених вищих навчальних закладів Луганської області.