Рада ректорів переміщених закладів вищої освіти



06 – 07 червня 2019 року в Луганській області було проведено виїзне засідання Ради ректорів закладів вищої освіти, які тимчасово були переміщені із зони АТО/ООС.

Метою зустрічі стало обговорення нагальних проблем діяльності переміщених вишів, перспективи їх подальшого розвитку.

06 червня 2019 року учасники зібрання відвідали Луганський державний медичний університет та Луганський державний університет внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка.

07 червня на базі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля в місті Сєвєродонецьку відбулося робоче засідання Ради, у якому взяли участь заступник голови облдержадміністрації С. Олейніков, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ю. Стецюк, державний експерт директорату вищої освіти та освіти дорослих В. Носок, керівники переміщених закладів вищої освіти.

На засіданні, крім іншого, обговорили роботу освітніх центрів «Донбас – Україна» та «Крим – Україна» у контексті вступної кампанії 2019 року, питання залучення іноземних громадян до навчання в переміщених університетах, внесли пропозиції щодо розробки загальної стратегії розвитку переміщених закладів вищої освіти.

Звертаючись до учасників заходу, Сергій Олейніков відзначив високий рівень організаційної та науково-педагогічної роботи луганський вишів в умовах вимушеної евакуації, про що свідчать численні науково-практичні конференції всеукраїнського та міжнародного рівнів, зокрема ті, що проводяться на Луганщині, перемоги наших студентів у предметних олімпіадах та конкурсах, широке залучення студентських та науково-педагогічних колективів університетів та коледжів до участі в різноманітних грантових програмах тощо.

Юрій Стецюк зауважив, що Департамент освіти і науки Луганської ОДА зацікавлений у збереженні існуючої мережі закладів вищої освіти області, розвитку їх інфраструктури та подальшої якісної роботи та надаватиме їм всебічну підтримку.

За підсумками засідання було проведено панельну дискусію «Найкращі професії майбутнього: чому варто інвестувати час зараз».