Регіональна рада професійної освіти



19 жовтня 2018 року в Департаменті освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації під головуванням директора Департаменту Юрія Стецюка відбулося восьме планове засідання Регіональної ради професійної освіти. 

На засіданні були розглянуті питання погодження змін до обсягів регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів у закладах вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації та закладах професійної (професійно-технічної) освіти Луганської області у 2018 році та внесення змін до складу Ради.

За результатами виступів Юрія Стецюка та керівників закладів освіти, у яких відбулися якісні зміни у порівнянні із затвердженими раніше показниками,  одноголосно було погоджено зміни до обсягів регіонального замовлення у кількості:

молодших спеціалістів – 850 місць;

кваліфікованих робітників –1900 місць.

Крім того, до складу Ради запропоновано включити начальника структурного підрозділу «Бахмутський центр професійного розвитку персоналу» Регіональної філії «Донецька залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Доценко Юлію Михайлівну та головного спеціаліста відділу мистецтв, культурно-освітньої та організаційно-методичної роботи управління  культури, національностей та релігій облдержадміністрації Торбу Аллу Вікторівну.

Відповідно до прийнятих Радою рішень відділом професійної освіти та науки Департаменту будуть підготовлені відповідні проекти розпоряджень голови облдержадміністрації та доведено їх зміст для виконання керівникам закладів освіти області та членам Ради.

Наприкінці зустрічі Стецюк Ю.В. побажав закладам освіти успішного навчального року й наголосив на тому, що в області й надалі проводитимуться заходи, спрямовані на збереження кращих традицій, розвиток та модернізацію системи підготовки кваліфікованих робітників і подякував учасникам заходу за плідну роботу.