Рекомендації Департаменту освіти і науки про організацію навчання учнів Луганської області



Шановні колеги, батьківська громадськість та учнівська молодь Луганщини!

Враховуючи загрозу збройної агресії та численні звернення батьків та учнів щодо організації навчання та отримання документів державного зразка інформуємо.

14 березня 2022 року на території України поновлено освітній процес у закладах освіти після вимушених канікул. Залежно від безпекової ситуації в конкретному регіоні, навчання відбувається в дистанційній чи змішаній формі.

Для дошкільнят розпочав роботу дитячий онлайн-садок НУМО bit.ly/3qaT3iy.

Усі охочі можуть використовувати https://lms.e-school.net.ua/guide платформу «Всеукраїнська школа онлайн», що містить відеоуроки, конспекти, тестові завдання, а також Кабінет вчителя bit.ly/3my9nXM, який допомагає залишатися на зв’язку з учнями. Для зручності розроблено мобільний застосунок bit.ly/3Iaw0dS, а Youtube-канал МОН https://www.youtube.com/c/MONUKRAINE містить інформацію, що може стати у пригоді. Докладніше: bit.ly/3JcQLH8.

Всім учням 9 та 11 класів Луганщини держава гарантує отримання документів про освіту державного зразка. Учні можуть здобувати освіту дистанційно або екстерном. Для цього потрібно звернутися до будь-якої школи на території, яка контролюється Українською владою. Якщо безпосередньо цього зробити не можливо з будь яких причин, то маєте можливість вийти на сайти департаментів освіти і науки обласних державних адміністрацій, де в розділі «середня освіта» є сторінка «перелік закладів освіти, які надають освіту на територіях за екстернатною формою навчання» з адресою, телефонами на електронними адресами. Після обрання конкретного закладу освіти,  потрібно звернутися з заявою у довільній формі  про потребу у конкретній формі навчання.

Все буде добре! Все буде Україна!