«Ремінісценція. UA», яка об’єднує



7 жовтня 2017 року в приміщенні Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру відбувся показ проекту «Ремінісценція. UA», який проводився у рамках Декларації про співпрацю у сфері інформаційної інтеграції регіонів та протидії агресивним пропагандистським впливам з боку третьої сторони між Луганською ОДА, Львівською облрадою та Львівською ОДА і започаткованої керівником Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Ю. Гарбузом акції «Змінимо країну разом».

Учням Вищого професійного училища № 92 випала прекрасна нагода побачити на власні очі відбудований театр і бути присутніми на яскравому виступі балету «Життя», де кожен танець супроводжувався відеофільмами про народи, які в давнину проживали на землях України, про особливості костюмів, вишивок та символів. Танці часів Трипільської культури переносили глядачів до багаття у таємничому лісі, інший танок відбувався на полонині Карпат. Між виступами балетної групи лунали найкращі пісні з репертуару «Смерічки» у виконанні Ірини Мазур та Назара Собка.

Разом з артистами присутні співали Гімн України, «Червону руту», «Смерічку». Учасники концерту вчергове переконалися, що кордонів між Сходом і Заходом не існує, бо всі ми – єдина Україна!