Робоча нарада Департаменту освіти і науки облдержадміністрації з керівниками відділів (управлінь) освіти



11 квітня 2019 року у рамках семінару – наради   з питань впровадження концепції «Безпечна і дружня до дитини школа» у пілотних закладах Луганської області директор Департаменту освіти   і   науки   облдержадміністрації    Ю. Стецюк провів робочу нараду з керівниками відділів (управлінь) освіти міських рад, райдержадміністрацій і рад об’єднаних територіальних громад.

Розпочинаючи нараду, Ю. Стецюк підкреслив, що в умовах активного реформування галузі освіти за безпрецедентної фінансової підтримки держави питання впровадження Нової української школи, розподілу та використання освітньої субвенції потребують виважених та чітких дій органів місцевого самоврядування і органів управління освітою.

На нараді було розглянуто проект Закону України «Про загальну середню освіту» (заступник директора – начальник управління освіт та науки Т. Ткачова), а також питання розподілу та використання цільових освітніх субвенцій у 2019 році (начальник планово-економічного відділу М.Чеботарьов), організованого закінчення 2018-2019 навчального року, організації та проведення в закладах загальної середньої освіти державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання у 2019 році  (головний спеціаліст відділу дошкільної та загальної середньої освіти О.Кутєпова), виконання Плану дій щодо створення додаткових міць для дітей дошкільного віку, розвитку інклюзивної освіти та створення інклюзивно-ресурсних центрів (головний спеціаліст відділу дошкільної та загальної середньої освіти О. Єрьоменко). 

Учасники наради обговорили нагальні проблеми, пов’язані із виконанням поставлених завдань.