Робоча нарада для керівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти



22 квітня 2019 року в м. Кремінній розпочався триденний тренінг для керівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти на тему: «Ефективне управління закладами професійної (професійно-технічної) освіти», який проводитиметься у рамках Програми Розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні (ПРООН). У заході беруть участь директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк, начальник відділу професійної освіти та науки Департаменту Тетяна Поскрякова, директори, заступники директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

Перед початком тренінгу відбулася робоча нарада під головуванням Юрія Стецюка, який у вступному слові зазначив, що, незважаючи на економічні труднощі, які переживає в цілому Луганщина, Департамент здійснює всі необхідні заходи щодо підтримки системи професійної освіти області, зокрема щодо належного фінансування та розвитку матеріально-технічної бази закладів професійної (професійно-технічної) освіти, та окреслив перспективні напрями діяльності, у тому числі щодо їх участі в проектах міжнародних організацій.

Андрій Козорєзов, головний спеціаліст відділу професійної освіти та науки, проаналізував поточний стан оформлення пропозицій до Міністерства освіти і науки України щодо передачі цілісних майнових комплексів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з державної власності у спільну власність територіальних громад Луганської області, що здійснюється відповідно до визначення джерел фінансування з обласного бюджету статтею 90 Бюджетного кодексу України.

 Наталія Першина, головний бухгалтер централізованої бухгалтерії навчальних закладів і установ професійно-технічної освіти Луганської області,  розповіла про особливості фінансування професій загальнодержавного значення та освоєння субвенції на створення навчально-практичних центрів.

Тетяна Поскрякова, начальник відділу професійної освіти та науки Департаменту, продовжила тему діяльності навчально-практичних центрів, зупинившись на соціально-еконмічних показниках їх роботи у 2016 – 2018 роках. Вона закликала керівників закладів освіти, у яких створені навчально-практичні центри, активізувати їх роботу, зокрема в частині ефективного використання сучасного обладнання, придбаного за державні кошти, у навчальній та виробничій діяльності.

Також на нараді обговорювалися питання, пов’язані з організацією та проведенням державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання для учнів закладів П(ПТ)О в 2019 році та проанонсовано установчу нараду за участю працівників Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти з відповідальними за проведення ЗНО в округах, відповідальними за пункти проведення ЗНО, помічниками відповідальних та уповноваженими особами УЦОЯО, яка відбудеться в м. Сєвєродонецьку 10 травня 2019 року.

По закінченні наради розпочався тренінг, під час якого заплановано провести практичні заняття та  ознайомити учасників з ефективними інструментами операційного, маркетингового та стратегічного управління закладами професійної (професійно-технічної) освіти.