РОЗПОЧАВСЯ НОВИЙ НАВЧАЛЬНИЙ РІК



dsc0243710 вересня 2016 року у п’ятьох містах Луганської області відбувся конкурсний відбір до Обласної очно-заочної школи комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» на базі вищих навчальних закладів міст Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська, Старобільська та в Кремінській школі-гімназії.

Мала академія наук учнівської молоді – це перша сходинка на шляху самовизначення талановитої учнівської молоді, перший досвід справжньої експериментальної та винахідницької діяльності юних інтелектуалів під керівництвом наукових керівників секцій, викладачів вищих навчальних закладів: Інституту хімічних технологій Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (м. Рубіжне), ДЗ «Луганський державний медичний університет», Технологічного інституту Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (м. Сєвєродонецьк),  ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченко» (м. Старобільськ).

Більш ніж 300 дітей з різних куточків Луганської області зібралися для того, щоб стати слухачами різноманітних секцій очно-заочної школи, а на сьогодні це 31 секція 12 наукових відділень МАН: історичного, наук про Землю, філософії та суспільствознавства, технічних наук, комп’ютерних наук, мовознавства, літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, математики, фізики і астрономії, економіки, хімії та біології, екології та аграрних наук.

imag0992Більшість учасників конкурсного відбору успішно склали випробування і зараховані, а це нові цікаві проекти, неординарні рішення, новий погляд на науку, – нова зміна випускникам-манівцям. Серед них, кращих випускників, переможці обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів, конференцій, олімпіад, турнірів: Всеукраїнської дитячої мистецької акції «Мій Шевченко», Всеукраїнського літературного конкурсу «Розкрилля душі», Всеукраїнської науково-технічної виставки–конкурсу молодіжних інноваційних проектах «Майбутнє України», конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт та науково-технічних робіт Малої академії наук України – і це далеко не повний перелік заходів, які організовує та приймає участь Луганська обласна мала академія. Протягом тільки останнього навчального року – це більш 50 заходів, у яких узяли участь близько 9 тисяч учнів з різних міст та районів Луганської області.

Щиро бажаємо учням очно-заочної школи цікавого навчання, успішної реалізації наукових проектів, бути ініціативними в заходах Малої академії наук! Сподіваємося, що заняття в секціях Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді дозволять учням отримати навички експериментальної й винахідницької діяльності, досвід написання науково-дослідницьких робіт, що сприятиме нарощуванню наукового потенціалу України та Луганської області зокрема.