Розпочато підготовку до проведення ЗНО-2018



Сьогодні, 6 лютого 2018 року, стартувала реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні знань випускників, здобутих на основі повної загальної середньої освіти.

З метою  якісної підготовки до проведення ЗНО  Донецьким регіональним центром оцінювання якості освіти за сприяння Департаменту освіти і науки облдержадміністрації розпочато навчання осіб, залучених до організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року.

Перше навчання та інструктаж відповідальних осіб за проведення ЗНО в окрузі зовнішнього незалежного оцінювання проведено начальником організаційно-методичного відділу Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти Ямцовою Іриною Вікторівною та методистами ДРЦОЯО Яременко Вікторією Григорівною та Зінченко Сергієм Олександровичем 6 лютого 2018 року.

Були розглянуті актуальні питання організації діяльності пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Особливу увагу привернули питання організації ЗНО з іноземних мов, яке у 2018 році передбачає впровадження завдань , спрямованих на перевірку сформованості вмінь і навичок, необхідних для розуміння мови на слух (аудіювання), та відповідного забезпечення пунктів проведення ЗНО достатньою кількістю аудіовідтворювальних пристроїв. Для осіб з особливими освітніми потребами, зокрема з категорії «Глухі та особи з порушенням слуху» відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 10.01.2018 № 23/40 «Про внесення змін до переліку особливих (спеціальних) умов, що створюються для осіб з особливими освітніми потребами в пунктах проведення зовнішнього незалежного оцінювання» будуть надані в письмовій (друкованій) формі озвучені тексти до завдань сертифікаційної роботи з аудіювання.

Отже,  відповідальних за проведення ЗНО  в містах, районах та об’єднаних територіальних громадах області, та педагогічних працівників, залучених до зовнішнього незалежного оцінювання, очікує кропітка робота.

Реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання  буде проходити з 06 лютого по 19 березня 2018 року.