Розпочинається онлайн курс з української мови



9 лютого за участю заступника Міністра освіти і науки України Павла Хобзея відбудеться прес-брифінг з нагоди запуску безкоштовного онлайн курсу з української мови. Проект розроблений за ініціативи громадської спілки «Освіторія» в партнерстві з освітнім онлайн-проектом EdEra.

Початок заходу: о 15.00

Місце проведення: освітній хаб «Освіторії» (м. Київ, вул. І. Мазепи, 1)

Акредитація ЗМІ до 13.30 9 лютого за телефоном 067-578-88-55

Довідково: Онлайн-курс з української мови розроблено з використанням мнемонічних технік і правил у формі корисних порад (лайфхаків). Він допоможе опанувати базовими теоретичними знаннями, виробити навички успішної мовленнєвої комунікації та підготуватися до складання ЗНО.

Опанування матеріалів займає приблизно 4 години на тиждень. П’ятитижневий курс складається з 16 тем, тестових і відкритих завдань, допоміжних матеріалів і супроводжуючого інтерактивного конспекту на платформі EdEra Books.

Навесні заплановано запуск другого курсу з використанням мнемотехнік – «Українська література», презентація якого відбудеться в березні.

У прес-брифінгу також візьмуть участь:

Оленка Северинчук – модератор брифінгу. HRD Новопечерської школи, менеджер креативних проектів «Освіторії». Зоя Литвин – голова громадської спілки «Освіторія», засновниця Новопечерської школи. Ілля Філіпов – керівник проекту і розробник EdEra, викладач фізики. Ігор Хворостяний – лектор курсу, Кандидат філологічних наук, учитель вищої категорії, учитель української мови та літератури в Новопечерській школі. Каміла Ружанська – випускниця Новопечерської школи, учениця Ігоря Хворостяного. Результат ЗНО з української мови – 195 балів. Крістіна Бехер – вихованка центру соціальної реабілітації «Смарагдове місто», переселена з зони АТО. Учениця 11-го класу, проходить курс «Лайфхаки з української мови». Анна Сидорук – координатор проекту «Лайфхаки з української мови» від громадської спілки «Освіторія».

Джерело: http://mon.gov.ua/usi-novivni/povidomlennya/2017/02/08/rozpochinaetsya-onlajn-kurs-z-ukrayinskoyi-movi/