Розробляємо Стратегію розвитку дошкільної освіти на 2020-2021 роки



20 грудня 2019 в Департаменті освіти і науки відбулась нарада, на якій відповідальні особи за дошкільну освіти в містах, районах та об’єднаних територіальних громадах обговорили Стратегію розвитку дошкільної освіти на 2020-2021 роки.

Реформа дошкільної освіти ставить перед освітянами дедалі складніші й масштабніші завдання щодо вдосконалення змісту, підвищення якості надання освітніх послуг, розвитку та оновлення дошкільної освіти.

Планування розвитку дошкільної освіти зумовлено необхідністю кардинальних змін, спрямованих на підвищення якості і конкурентоспроможності дитячих садків відповідно до Державного стандарту початкової освіти, вирішення стратегічних завдань в нових економічних і соціокультурних умовах.

Слід відзначити Стратегії розвитку дошкільної освіти відділів освіти Новоайдарського, Марківського, Попаснянського районів, Чмирівської, Привільської, Лозно-Олександрівської та Біловодської об’єднаної територіальної громади, в яких міститься комплекс методичних, матеріально-технічних, управлінських проєктів із визначенням шляхів їх реалізації та джерел фінансування.

Для забезпечення умов для здобуття дітьми дошкільної освіти необхідна державна підтримка, координація зусиль усіх гілок влади та громадськості.