Рубіжне зустрічає майбутню наукову еліту Луганщини



16 лютого 2019 року розпочався традиційний конкурс-захист науково-дослідницьких та науково-технічних робіт учнів Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді. На цьогорічний XXV обласний конкурс-захист з 3 міст та 5 районів нашої області до 12 наукових відділень було надано 75 науково-дослідницьких робіт.

Обласний конкурс-захист науково-дослідницьких та науково-технічних робіт – це перша сходинка на шляху самовизначення талановитої учнівської молоді, перший досвід справжньої експериментальної та винахідницької діяльності юних інтелектуалів. Конкурс проходив у три етапи: рецензування, іспит із базової дисципліни та захист наукових робіт у м. Рубіжному на базі комунального закладу «Рубіжанська обласна загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» та Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

16 лютого 2019  року пройшло урочисте відкриття обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких та науково-технічних робіт учнів-членів Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді.

У цей день 68 юних дослідників складали конкурсний іспит із 9 предметів, підтверджуючи власні базові знання у тій галузі, яку вбачають своєю подальшою професією.

Учасників XXV обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких та науково-технічних робіт учнів малої академії наук України привітав начальник відділу позашкільної освіти, виховання та інтернатних закладів Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації М’ягкоход Василь Олександрович. Він побажав юним МАНівцям успіхів, професійної, соціальної самореалізації, що безпосередньо залежить від рівня освіченості, різнобічності умінь і навичок особистості, та внести свій вклад у розвиток української науки.

Протягом 3-х годин у затишних аудиторіях проходив іспит, результати якого оцінювало кваліфіковане журі, у складі якого були задіяні співробітники Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, а також вчителі провідних закладів освіти області.

У цьому році 39 провідних викладачів, доцентів, професорів з Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, Луганського державного медичного університету були залучені до конкурсу в якості рецензентів, експертів та членів журі на захисті робіт 17 лютого 2019 року.

Як завжди на конкурсі панувала атмосфера аргументації власних оригінальних моделей рішень, демонстрація не тільки ґрунтовних знань, але й ораторської майстерності у колі справжніх друзів-однодумців.

17 лютого 2019 року напутніми словами на перемогу, на урочистому відкритті юних науковців, надихала почесна гостя – Жукова Наталія Василівна – головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховання інтернатних закладів Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, яка вручила кращим науковим керівникам Грамоти Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

За результатами XXV-го обласного конкурсу-захисту визначили 21 переможця у 17 секціях, найкращі будуть представляти Луганщину на Всеукраїнському конкурсі-захисті. Цікавими виявилися роботи Чорної Софії, учениці Сєверодонецької середньої ЗОШ №5 І-ІІІ ступенів (секція англійська мова) на тему «Специфіка діалектів Шотландії», Кісіль Дар’ї, учениці Рубіжанської ЗОШ І-ІІІ ступеня №4 (секція екологія) – «Аналіз забрудненості повітря в районі Південний метод ліхеноіндикації», Климаш Дар’ї, учениці Рубіжанської спеціалізованої школа І-ІІІ ступенів №10 (секція українська мова) – «Мистецькі ілюзії в заголовках блогових записів С. Жадана на платформі «ТСН.UA».

Підсумком проведення XXV-го обласного конкурсу-захисту стало оголошення результатів за напрямками. Попереду нагородження переможців дипломами Департаменту освіти і науки, цінними подарунками та участь команди від Луганської області у Всеукраїнському етапі конкурсу-захисту.

Побажаємо нашим інтелектуалам яскравих вражень, терпіння та наполегливості у досягненні успіху!