Рубіжне зустрічає майбутню наукову еліту Луганщини



14 лютого 2015 року на базі Рубіжанської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 2 Рубіжанської міської ради пройшов XXІ-й обласний конкурс-захист науково-дослідницьких та науково-технічних робіт учнів Луганської обласної Малої академії наук учнівської молоді.

37 учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів з п’яти  регіонів Луганщини зібралися у м. Рубіжному, щоб на конкурсі-захисті аргументовано доводити життєздатність власних теорій та ідей. Всі вони пройшли нелегкий шлях навчання у 49 секціях Луганської малої академії.

Іспиту з базових дисциплін і публічному захисту наукових робіт передувало рецензування, у якому взяло участь 48 робіт. Найкращі з «манівців», які подолали цей етап, отримали можливість поборотися за перемогу у фінальному обласному турі. Саме він відкриває шлях до участі у Всеукраїнському конкурсі-захисті у місті Києві, запланованому на березень-квітень 2015 року.

На урочистому відкритті юних науковців привітали почесні гості: Ткачова Тетяна Миколаївна, начальник відділу Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, Олена Володимирівна Обополенко, начальник управління освіти Рубіжанської міської ради та Вєрнік Ольга Олександрівна, голова журі відділення літературознавства,  доцент Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Вони надихнули юних інтелектуалів на перемогу напутніми словами.

DSC03220Одразу після урочистостей діти приступили до написання контрольних робіт з базових дисциплін. В організації цього етапу конкурсу були задіяні фахівці Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та провідні вчителі навчальних закладів міст Рубіжного та  Сєвєродонецька.

      DSC03227

20 викладачів, кандидатів наук, докторів, професорів з трьох вузів області були залучені до конкурсу в якості незалежних експертів та членів журі. Вони оцінювали доповіді конкурсантів.