Рій Луганської області – призер Всеукраїнського етапу гри «Сокіл» («Джура»)



З 30 червня по 11 липня 2021 року у м. Кропивницький Кіровоградської області на базі Комунального закладу «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді» пройшов ІІІ (Всеукраїнський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – Інгульська Січ (середня вікова група, 11-14 років). У заході взяли участь майже 200 дітей з 21 області України.

Луганську область представляли переможці обласного етапу гри – рій «Молода Січ» Комишуваського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад (ясла-садок)» Попаснянської міської ради у складі Десятниченко Тетяни, Ємельянової Крістіни, Жаринової Єлизавети, Корець Карини, Кошевого Дмитра, Новосельського Олексія, Присяжнюка Дениса, Шутенка Олексія. Очолила рій вчитель фізичної культури Єрьоменко Катерина.

Програма ІІІ етапу Гри була досить насичена та передбачала участь роїв у восьми залікових змаганнях та у різноманітних вишколах, екскурсіях, незалікових конкурсах тощо.

Протягом 12 днів учасники Всеукраїнського етапу військово-патріотичної гри «Джура» мали змогу ознайомитись з пожежно-рятувальною технікою та оснащенням, поспілкуватися з рятувальниками, відвідати майстер-класи від патрульної поліції, ГО “ХМАРОЧОС” та інструкторів 3-го окремого полку спеціального призначення ім. Святослава Хороброго, майстер-класи з тактичної та традиційної допомоги, з рукопашного бою. Організатори ІІІ етапу підготували та провели тренінги з командоутворення, локацію «Лазертаг» (теренова гра), катання на каяках та інше.

Також було організовано екскурсії до льотної Академії НАУ, музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького, музею героїчного 3-го окремого полку спеціального призначення ім. князя Святослава Хороброго,    с. Розумівка в урочище «Чорний Ворон». Цікавими були поїздки до                                                 м. Чигирин та с. Суботів, де учасники Гри доторкнулися до історії епохи Богдана Хмельницького. Протягом усієї Гри емоції зашкалювали, сотні усмішок та велика кількість захоплених поглядів.

Рій «Молода Січ» активно брав участь у всій програмі Гри, у залікових та незалікових конкурсах. У незалікових конкурсах рій посів І місце у конкурсі з пошуку та збору хештегів у таборі та 3 місце у внутрішніх змаганнях серед чот з футболу.

Також за підсумками основної програми ІІІ етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») рій «Молода Січ» Луганської області посів І місце у конкурсі «Рятівник» і був відзначений грамотою та кубком.

Ми вітаємо рій «Молода Січ» Комишуваського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад (ясла-садок)» Попаснянської міської ради та бажаємо успіхів у подальшому!