Святкування Дня Соборності України в Щастинській обласній санаторній школі-інтернаті



Святкування Дня Соборності України в Щастинській обласній санаторній школі-інтернат розпочалося з акції «Ланцюг єдності». Вихованці і педагоги утворили живий ланцюг, міцно тримаючи один одного за руки. По всій школі лунав Гімн України. Українські прапори стали в цей день справжньою прикрасою закладу. Дітлахи із задоволенням влаштовували фото сесії з національною символікою.

На відкритий виховний захід з нагоди святкування Дня соборності України були запрошені гості – представники 1-го батальйону 14-ї окремої механізованої бригади, розташованої в місті Щастя. Була пригадана історична подія, про яку мріяли покоління українських патріотів – день 22 січня 1919 року, коли на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.

З нагоди святкування відбулася концертна програма. Діти танцювали і разом з педагогами співали українські пісні. Пісні про красу України, про любов до Батьківщини, про дружбу і єдність українського народу.

Наприкінці свята і виступаючи і гості висловили одну думку, що немає окремої Східної і Західної України, що у нас єдина держава і ми – єдиний народ! Нам є чим пишатись, нам є куди рости, нам є за що боротися!