Свято фахової майстерності



Не кожного дня ми звертаємося до юриста чи економіста. Проте набагато частіше , а іноді й кожного дня зтикаємося з представниками робочих професій, будь то продавець, слюсар, або перукар, кравець, манікюрник.

На превеликий жаль, протягом останніх років професійно-технічна освіта в Україні перебуває в невизначеному  стані. Та незважаючи на складні умови існування  і праці, життя профтехосвіти Луганщини вирує в повному сенсі значення цього слова.

4 квітня на базі Державного навчального закладу «Сєвєродонецький професійний ліцей» відбувся другий  (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії «Перукар». Його організували  відділ професійної освіти та науки  Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти в Луганській області. А педколектив Сєвєродонецького професійного ліцею підготував гідну програму проведення конкурсу (урочисте відкриття та закриття, майстер-класи для наставників учасниць, кофе-брейки).

I етап проходив в учбових закладах області  та виявив найбiльш амбiцiйних, креативних, талановитих майбутнiх перукарiв Луганщини.

В ІІ етапі взяли участь 4 учасниці:

Корнашева Поліна, Рубіжанський професійний хіміко-технологічний ліцей;

Краснощок Анна, Вище професійне училище №94;

Москаленко Дар’я, відокремлений підрозділ “Регіональний центр професійної освіти Луганського національного університету ім. Т. Шевченка”;

Опрішко Анастасія, Державний навчальний заклад  «Сєвєродонецький професійний ліцей».

Конкурс було складено з двох частин. Перша – теоретична: в комп’ютерному класі учасниці проходили тестування з 60 питань з предметів професійно-технічного циклу. Друга – практична: за дві години майбутні перукарі виконували вечірню фантазійну зачіску у відповідності з модними тенденціями. Атмосфера була сприятливою для праці та творчості.

Роботи конкурсанток приємно здивували оргкомітет і журі. Зачіски були складними, креативними, досить різними. Але… конкурс є конкурс, і треба виявити найбільш сильну учасницю.

Нею стала Опрішко Анастасія, учениця ІІ курсу Державного навчального закладу «Сєвєродонецький професійний ліцей»,(невеличка) маленька та тендітна дівчина. Її наставники Орлянко Наталія Владиславівна, майстер виробничого навчання, та Ніколенко Ярослава Володимирівна, викладач перукарської справи. Насті тепер випала честь представляти Луганщину на ІІІ етапі  Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії «Перукар», який відбудеться у травні 2017 року в м. Каменець-Подільскому. На цьому етапі вже будуть по одному представнику від кожної з областей України.

Тож побажаємо Насті гідно захистити не тільки свій навчальний заклад, а й всю профтехосвіту Луганщини.