Свято юного науковця



2 грудня 2017 року в у приміщенні міської комунальної установи «Палац культури» Рубіжанської міської ради відбулася урочиста посвята в юні науковці. Понад 100 учнів-першокурсників Обласної очно-заочної школи Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді з м. Рубіжного, Лисичанська та Кремінної наповнили святкову залу. (Всього в цьому році до лав науковців Луганської МАН вступило понад 350 школярів.)

Першокурсників зі святом урочисто привітав начальник відділу позашкільної освіти, виховання та інтернатних закладів Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації М’ягкоход Василь Олександрович, підкресливши, що Мала академія наук – стартовий майданчик для багатьох обдарованих, допитливих, завзятих у своєму самовизначенні, творчому розвитку дітей.Своїми перемогами вихованці Малої академії наук завдячують  перш за все, талановитим, самовідданим, терплячим та чуйним педагогам. На урочистій посвяті були відзначені керівник секцій «Науково-технічна творчість та винахідництво» і «Технологічні процеси та перспективні технології» Гончаров Віталій Вікторович та керівник секції «Охорона довкілля та раціональне природокористування» Назаренко Олена Семенівна. Щирі слова вдячності викладачам прозвучали і від батьків.

Поділилися своїми враженнями про участь у Всеукраїнському турнірі юних правознавців, який відбувся у Полтаві  Сивка Іван  та Хворов Сергій – представники Луганської області, учні навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей» Рубіжанської міської ради. Їх команда – «ЛОМАНУМ» посіла ІІІ місце в турнірі, що спонукало юних інтелектуалів готуватися до наступних змагань. Турнірівці порекомендували першокурсникам обов’язково брати участь у майбутніх змаганнях.

А вихованець секції «Електроніка та приладобудування» та гуртка радіоелектронного конструювання комунального закладу  «Позашкільний навчальний заклад  «Лисичанський центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Молотов Даніїл   описав свої враження  від нещодавно здобутої перемоги у VIІІ Всеукраїнській науково-технічній виставці-конкурсі молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України».

Кульмінаційна мить свята – передача «Вогню знань» випускниками Луганської обласної малої академії наук  учням першого курсу з побажаннями Підняти рівень науки в Україні, бути активними, ініціативними, допитливими. доводити до кінця почату справу та не відступати зі шляху пізнання присягнули юні науковці, також першокурсникам були вручені посвідчення МАНівців.

Святкову атмосферу у залі створювали музичні привітання вокально-хореографічного колективу «Лайф-балет», солісти зразкового вокального ансамблю «Камертон», зразкового духового оркестру Комплексу позашкільної роботи з дітьми та юнацтвом м. Рубіжного (Набока Т.С.) та учнів та викладачів комунального закладу «Рубіжанська дитяча школа мистецтв» (Ганьшина О.А.).

Юним науковцям бажаємо впевнено прямувати до своєї мети, отримувати задоволення від пізнавального пошуку, наснаги, терпіння. Будьте активними учасниками заходів та з гідністю несіть звання МАНівців!