Свято юного науковця



19 листопада 2016 року в актовій залі Рубіжанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Рубіжанської міської ради відбулася урочиста посвята в юні науковці. Понад 70 учнів-першокурсників Обласної очно-заочної школи Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді з м. Рубіжне, Сєвєродонецька, Лисичанська та Кремінського, Попаснянського районів наповнили святкову залу.

Привітав першокурсників зі святом начальник відділу позашкільної освіти, виховання та інтернатних закладів Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації М’ягкоход Василь Олександрович, підкресливши, що Мала академія – стартовий майданчик для багатьох талановитих, допитливих, завзятих у своєму самовизначенні, творчому розвитку дітей – та надихнули першокурсників на навчання та нові досягнення.

Своїми перемогами вихованці Малої академії наук завдячують своїми успіхами, перш за все, талановитим, самовідданим, терплячим та чуйним педагогам. На урочистій посвяті були відзначенні керівник секцій «Науково-технічна творчість та винахідництво» і «Технологічні процеси та перспективні технології» Гончаров Віталій Вікторович та керівник секції «Хімія» Фастовецька Катерина Валеріївна.

Слова привітання юним науковцям висловила мама учня секції «Технологічні процеси та перспективні технології» комунального закладу «Луганська мала академія наук учнівської молоді» Носкова Світлана Анатоліївна.

Перед слухачами-першокурсниками переможці І Всеукраїнського енергетичного хакатону «Energy Hack», вихованці секцій «Науково-технічна творчість та винахідництво», «Технологічні процеси та перспективні технології» Скарга-Бандуров Ілля і Шепута Єлизавета розповіли про свій проект під назвою «ЕкоHouse».

Поділилися своїми враженнями про участь у Всеукраїнському турнірі юних правознавців, який відбувся на Закарпатті і Непочатова Анастасія та Куліков Андрій – представники Луганської області, учні середньої загальноосвітньої школи № 18 м.Сєвєродонецька. Їх команда – «Незламні» посіла ІІ місце в турнірі, що спонукало юних інтелектуалів готуватися до наступних змагань. Турнірівці запросили першокурсників обов’язково приймати участь у майбутніх турнірах.

А вихованка секції «Охорона довкілля та раціональне природокористування» Зінченко Валерія розділила свої враження з присутніми від нещодавно здобутої перемоги у VIІ Всеукраїнській науково-технічній виставці-конкурсі молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України».

Кульмінаційна мить свята – передача «Вогню знань» випускниками Луганської обласної малої академії наук Шепути Єлизавети, Циганока Михайла та Подоляки Марії учням першого курсу. Підняти рівень науки в Україні, бути активними, ініціативними, допитливими, доводити до кінця почату справу та не відступити зі шляху пізнання присягнули юні науковці.

Директор комунального закладу «Луганська мала академія наук учнівської молоді» Бардаш Олена Юріївна та представник Департаменту освіти і науки – М’ягкоход Василь Олександрович вручили слухачам посвідчення манівця.

dsc_0869Святкову атмосферу у залі створювали музичні привітання вокально-хореографічного колективу «Вітамін», солістів зразкового вокального ансамблю «Камертон», зразкового духового оркестру Комплексу позашкільної роботи с дітьми та юнацтвом м. Рубіжного (Набока Т.С.) та учениця Рубіжанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 (Гейко О.А.) Щербакова Злата.

dsc_0817Юним науковцям бажаємо впевнено прямувати до своєї мети, отримувати задоволення від пізнавального пошуку, наснаги, терпіння. Будьте активними учасниками заходів та з гідністю несіть звання МАНівців.