Світ професій у Театрі моди Сєвєродонецького професійного ліцею



Якщо запитати в старшокласникiв, ким вони хочуть бути, то найчастiше почуєте у вiдповiдь, що юристами, економiстами, логiстами та менеджерами.  А якщо поцiкавитися в центрi зайнятостi про наявні вакансії, то виявляється, що найбiльш затребуваними в регіоні є квалiфiковані робiтничі кадри.

Саме з метою популяризацiї  робiтничих  професiй  29 листопада у Сєвєродонецькому міському палаці культури був проведений молодіжний фестиваль учнівських та студентських команд КВК під гаслом: «Світ професій: мій вибір – мій успіх!»  

У заході загалом узяли участь 10 команд закладів зальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти.  Учнi шкiл презентували те, якими вони бачать різні професiї, натомість учні професійних ліцеїв  знайомили з особливостями своїх закладів. Кожен виступ був яскравим і динамiчним. Молоді таланти натхненно спiвали, танцювали, iнсценували сценки з учнівського життя.

Професiї сфери послуг: кравець, закрiйник, перукар, вiзажист, стилiст, манiкюрник, педикюрник – найвигiднiше презентувала команда Державного навчального закладу «Сєвєродонецький професiйний лiцей» у виступі Театру моди, який давно вже створений у закладі.

Кожного разу це дійство відбувається як самостійна прем’єра, й у назві зазвичай розкривається концепцiя колекцiї. Ранiше це вже були «Пори року» та «Симфонія квітів». Цього разу вирiшили створити «Свiт емоцiй». Через кольори одягу, макіяжу, зачісок майстри з учнями створили сучасні образи, які символізували мрiйливiсть, непередбачуваність і закоханість молодих людей. Глядачі із захопленням та дивним зачаруванням споглядали за тим, як на сцені розгортається яскраве дійство й подарували учасникам Театру моди бурхливі оплески.

Виступи Театру моди завжди дають змогу ліцеїстам та педагогам проявити  свою майстерність і креативність, а також привернути увагу до свого навчального закладу і професій, яким там старанно навчають.