СДЮК «Юність»  започаткувала фотопрактику по всій країні



У  Сєвєродонецькому дитячо-юнацькому комплексі «Юність»  не один рік успішно працює студія «Фотомагія», де улюбленою справою займаються  понад тридцяти дівчат та хлопців. 

За підтримки меценатів вони разом з керівником Нєхаєвою Оленою Михайлівною долучились до реалізації власного творчого проекту  «Фотопрактика по всій Україні» –  унікального для міста, області та, в цілому, для країни.  Назва проекту говорить сама за себе.

Діти, відвідуючи різні куточки України, мають можливість практично відпрацьовувати набуті під час навчання вміння та навички.

Навчитися фотографувати можна й у своєму місті, але вдосконалити майстерність, отримати безцінний досвід, побачити й відтворити у світлинах красу рідної землі, її історичні та культурні пам’ятки – все це можливо зробити тільки подорожуючи. Вихованці навчаються фотографувати і водночас отримують позитивні емоції, радіють кожній новій зустрічі з прекрасними людьми!  Результат такої професійної подорожі – фотовиставка, яка презентується у м. Сєвєродонецьку в Галереї мистецтв, а потім передається до міста, яке приймало студійців.

Уже відбулися поїздки до міст: Мирноград, Полтава, Львів, Дніпро, Херсон. За традицією, що склалася, дітей радо зустрічали мери міст, представники громадськості.  Сєвєродончанам розповідали про досягнення, історію та культуру того чи іншого міста, організовували екскурсії. Завжди відзначалась важливість проекту, зокрема, в тому, що діти своєю творчою  діяльністю підтверджують єдність і нероздільність нашої держави.

«Фотопрактика по всій Україні» триватиме й надалі, адже у вихованців є величезне бажання побачити й сфотографувати якомога більше, а у керівника студії та проекту Нєхаєвої О. М. є творча наснага підтримати їх в цьому!

            Нехай усім щастить!