Семінар координаторів математичного конкурсу «Кенгуру» у 2018 році



З 24 по 30 червня 2018 року в м. Яремче Івано-Франківської області відбувся XVІІ Всеукраїнський семінар обласних координаторів Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру». Конкурс «Кенгуру» має на меті не лише зацікавити дітей математикою, – це і спроба об’єднати навколо вирішення спільних проблем вчителів математики з різних областей України. Саме тут кожного року обговорюються і шліфуються нові задачі для наступного конкурсу, авторами яких здебільшого є самі його учасники. Найцікавіші задачі оргкомітет конкурсу кожного року надсилає до Міжнародного організаційного комітету, на засіданні якого досвідчені математики, що представляють кожну країну-учасницю, формують пакет завдань для майбутнього змагання. І вже потім ці задачі повертаються у вигляді завдань конкурсу.

Більше 120 представників різних куточків України зібралися, щоб обмінятися досвідом, поділитися успіхами, зустріти друзів і однодумців. Луганщину представляла Бардаш Олена Юріївна – обласний координатор конкурсу, директор комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді».

Координаторів чекала насичена програма. У програмі семінару були звіт керівника проекту «Міжнародний математичний конкурс «Кенгуру» в Україні» Добосевича А.С., щодо фінансових витрат конкурсу; виступ голови оргкомітету цього конкурсу, директора Львівського фізико-математичного ліцею-інтернату при ЛНУ ім. І.Франка Добосевича М.С., щодо основних завдань Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру-2019»; нової шестизначної реєстрації міст і районів, засідання та звіти обласних координаторів про проведення конкурсу в регіонах та обговорення питань по організації та проведенню конкурсу на місцях в 2018-2019 навчального року. Також учасники семінару працювали над задачами в групах, де з проблемними питання виступив учитель математики Львівського фізико-математичного ліцею з методичними рекомендаціями до задач – Кокорузь Р.Є.

Кращих координаторів конкурсу »Кенгуру» 2017-2018 від Луганської області нагородили Подяками Інституту модернізації змісту освіти і організаційного комітету конкурсу. Це вчителі математики Бурмістренко Тетяна Миколаївна, загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №16 м.Сєвєродонецьк та Бобров Олександр Павлович  Лисичанська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №27.

Крім плідної роботи учасники семінару мали змогу, хоч постійно шли дощі, отримати надзвичайне задоволення від конструктивного спілкування, ознайомлення з містом Яремче, походу на скелі Довбуша, екскурсії до курортного містечка Буковель.

Прекрасно налагоджена робота семінар надало сили учасникам для подальшої роботи і додали впевненості в тому, що конкурс «Кенгуру» має стабільне майбутнє.