Семінар-нарада  з питань безпечного харчування дітей



18 листопада 2019 року у Департаменті освіти і науки облдержадміністрації відбулася семінар-нарада «Дотримання вимог законодавства в сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників якості харчових продуктів  операторами ринку, які здійснюють організацію харчування дітей  в дошкільних та навчальних дитячих закладах при Луганській обласній державній адміністрації» для керівників відділів (управлінь) освіти міських рад та райдержадміністрацій, сільських та селищних рад ОТГ, закладів професійної (професійно-технічної) освіти, закладів освіти обласної комунальної власності.

Захід відбувся під головуванням директора Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Юрія Стецюка та начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Ріти Холоденко, за участю представників Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

На нараді були розглянуті наступні питання:

  • Організація та порядок державного контролю операторів ринку, які провадять діяльність з виробництва та обігу харчових продуктів;
  • Відповідальність операторів ринку з виробництва та обігу харчових продуктів за порушення законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів;
  • Епідеміологична ситуація за поточний період 2019 року в Україні та Луганській області. Інфекційні захворювання які передаються через харчові продукти, їх профілактика;
  • Порядок організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах відповідно до наказу від 17.04.2006 №298/227 та порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах відповідно до наказу від 01.06.2005 №242/329;
  • Результати проведення позапланових заходів державного контролю на харчоблоках закладів освіти;
  • Щодо навчання представників відділів освіти та органів місцевого самоврядування з питань забезпечення безпечності харчування в закладах освіти.

У рамках обговорення фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області та освітяни проаналізували основні проблеми та завдання щодо створення належних умов для безпечного харчування дітей.