Семінар-практикум «Азіатська кухня» у Вищому професійному училищі № 92



14 грудня на базі навчально-практичного центру сучасних технологій торговельно-кулінарної галузі ВПУ № 92 м. Сєвєродонецька відбувся обласний семінар-практикум за темою «Азіатська кухня».

До участі в семінарі були запрошені викладачі та майстри кулінарної галузі закладів професійної (професійно-технічної) освіти Лисичанська, Рубіжного, Золотого, Марківки, Сватового, Кремінної, Старобільська.

Програмою семінару-практикуму було передбачено теоретичну частину та майстер-клас з приготування всім нині відомих «ролів». Під час  теоретичної частини було презентовано участь учня закладу у Всеукраїнському конкурсі фахової майстерності «WorldSkills Ukraine».  Саме Грищенко Роман, якого журі визнало одним з переможців конкурсу, у практичній частині семінару під керівництвом викладача спецдисциплін Михайловської Н.В. показав майстер-клас з приготування десерту «Роли з побажаннями». Учасники семінару приготували «роли» та розписали шоколадом тарілки на свій смак. Вийшло дуже красиво, оригінально й естетично!

Другу частину майстер-класу відпрацювала також учениця училища Ялтанець Анастасія, яка продемонструвала навички приготування ролів «Каліфорнія», «Торі макі», «Філадельфія». Навчилася готувати роли Настуня в міській ресторації «Азія Мікс», де вона за дуальною формою навчання проходила виробниче навчання на виробництві, а зараз відпрацьовує виробничу практику. Її рухи й чудове володіння прийомами роботи з «макісу» (виконання бамбуковим килимком) були настільки вправними та впевненими, що вона ними вразила наших колег. По закінченні семінару відбулася дегустація приготованих страв та обговорення виконаної роботи. Всі учасники заходу зійшлися на думці, що такі семінари є дуже корисними й дають багато нових знань фахівцям з підготовки кваліфікованих робітничих кадрів харчової галузі.