Сергій Гайдай доповів Уряду про виконання проєкту «Велике будівництво»



Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урядовій селекторній нараді.

Очільник Луганщини озвучив проміжні результати реалізації Національної програми Президента України «Велике будівництво».

Він зазначив, що у рамках програми в Луганській області у 2020 році реалізується 20 проєктів з будівництва, реконструкції та капітального ремонту, а саме: семи шкіл, чотирьох садочків, чотирьох стадіонів та п’яти приймальних відділень. Вже завершено роботи на 14 об’єктах (сім шкіл, чотири садочки і три стадіони). По п’яти об’єктах (чотири садочки та один стадіон) отримано документи про готовність об’єкту до експлуатації. Ще по дев’яти об’єктах для повної оплати перевіряються Акти виконаних робіт та виконавча документація.

На реалізацію проєктів залучено кошти в обсязі 160,3 млн грн, зокрема 124,6 млн грн з держбюджету, 34,9 млн грн – з місцевого.

Також Сергій Гайдай розповів про динаміку виконаних робіт станом на 16 грудня у порівнянні з минулим тижнем. Так від загальної вартості проєктів виконано 80%, відповідно до плану робіт – 88%.

Було підкреслено, що для реалізації проєктів було освоєно 78 % від профінансованих коштів. Профінансовано 138,8 млн грн (з державного бюджету – 113,8 млн грн, з місцевих бюджетів – 24,2 млн грн, з інших джерел (власні кошти лікарень) – 0,9 млн грн).