Сергій Філь: випускники луганського військового ліцею – наша гордість



22-й випуск у Луганському обласному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» відбувся сьогодні, 25 травня, у Кремінній.

Загалом це третій випуск кадетів після переміщення навчального закладу з Луганська.

Урочистості відвідали виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь та заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

«Випускники луганського військового ліцею – наша гордість. Без перебільшення, тут виховують справжню еліту області та всієї країни. Я вдячний батькам та викладачам, що зробили з хлопчиків, які прийшли сюди навчатися, справжніх чоловіків. Попереду в них ще багато випробувань. Але я переконаний, що цим хлопцям вдаватиметься все на їх життєвому шляху. Вітаю і бажаю успіху!» – наголосив Сергій Філь.

Він побажав випускникам бути гідними тих людей, які наразі боронять Україну, завжди пам’ятати, що вони є гордістю України та Луганщини. «Країна вами пишається. Слава Україні!» – додав очільник області.

До привітань приєдналися начальник відділу морально-психологічного забезпечення штабу Об’єднаних сил полковник Євгеній Коваленко, керівництво району та міста.

Слід зауважити, що ліцей у нових умовах перетворився у сучасний навчально-виховний комплекс з військовою спрямованістю навчання та виховання.

Зараз у ліцеї навчаються юнаки з міст та районів Луганщини. У травні 2017 року відбувся випуск ліцеїстів першого набору після передислокації навчального закладу. Відтоді майже всі випускники для подальшого навчання обирають військові професії.

Після переміщення ліцею на територію, підконтрольну українській владі, з обласного та державного бюджетів на відновлення діяльності закладу виділено більше 76 млн гривень.

На кінець 2019 року там планується завершення будівництва стадіону зі спортивними майданчиками, біговими доріжками та футбольним полем вартістю 25 млн 640 тис. гривень та капітального ремонту основної будівлі та зовнішніх мереж ліцею вартістю 24 млн 390 тис. гривень.