СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ ПРОВІВ НАРАДУ З КЕРІВНИКАМИ ОБЛАСНИХ ДЕПАРТАМЕНТІВ ОСВІТИ І НАУКИ



Сьогодні, 24 січня 2022 року, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет провів нараду з керівниками обласних департаментів (управлінь) освіти і науки, під час якої ще раз обговорили підсумки 2021 року та ключові завдання на 2022 рік у сфері освіти України. Про це Міністр повідомив у своєму Telegram-каналі.

“Йшлося насамперед про плани й завдання на 2022 рік, які освітня галузь ставить собі за мету реалізувати. Окремо зупинилися на питаннях доступності дошкільної освіти, перезавантаженні професійно-технічної освіти, умовах праці педагогів, а також на першочергових кроках з подальшого розвитку позашкільної та інклюзивної освіти”, – зазначив Сергій Шкарлет.

Під час наради також детально обговорили питання наявності швидкісного інтернету в школах та забезпечення вчителів ноутбуками.

Міністр зазначив, що спільний МОН і Мінцифри проєкт із закупівлі ноутбуків не обійшов стороною жодну область. І в цьому є значна заслуга керівників управлінь освіти зокрема.

Також йшлося про забезпечення підвезення дітей до закладів освіти шкільними автобусами.

Нагадаємо, набув чинності Типовий перелік засобів навчання та обладнання для навчальних кабінетів предмета «Захист України».