Слухачі Луганської обласної малої академії наук взяли участь у заходах в рамках ініціативи Meet and Code в Рубіжному



12 та 19 жовтня 2019 року слухачі секції «Інформаційні систему , бази даних та системи штучного інтелекту» обласної очно-заочної школи комунального закладу «Луганська мала академія наук учнівської молоді», взяли участь у Всеєвропейської ініціативі Meet and Code, в рамках якої відбувся фестиваль «Збережи природу програмуючі!».

Співробітники навчально-наукового Інституту фізики, математики та інформаційних технологій Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, керівники секцій КЗ «ЛОМАНУМ» у співпраці із ГО «Громадський дім», провели фестиваль кодування «Збережи природу програмуючи!» для молоді регіону, який проходив в рамках ініціативи Meet and Code.

Ініціатива Meet and Code проводиться за фінансування корпорації SAP, яка надає підтримку та забезпечує ресурсами неприбуткові організації. В Україні Meet and Code реалізується Ресурсним центром ГУРТ, що є партнером Глобальної мережі TechSoup.

Слухачі ЛОМАНУМ Тіхонов Данили, Петров Микита, Ключніков Данило прийняли активну участь у обговорені презентації «Програмування: Початок», ознайомилися із програмними розробками студентів інституту, спробували свої сили як програмісти у турнірі «Перші кроки з програмування».

Тихонов Данило  у конкурсі креативних ідей екодадатків «Збережемо природу разом!» із проектом «Захист тварин за допомогою розумної мітки» став переможцем  і отримав приз.

Другого дня вихованці секції взяли участь у тренінгу з програмування, під час якого за допомогою мови Python створили аплікацію екологічного напрямку (калькулятор зекономлених ресурсів при переході із звичайних ламп на економні).